Kőkemény meccsen egy pontot szereztünk a Nyíregyháza ellen

Budafoki MTE

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a Nyíregyháza Spartacust fogadta. Az életükért harcoló vendégek kőkemény csatára késztették csapatunkat, ám csak kapufákig jutottak az alakulatok, így gól nélküli döntetlennel zárult az összecsapás.

A Csákvár elleni bajnokin sajnos Beke Péter és Fótyik Dominik is megkapta ötödik sárga lapját, így nélkülük indultunk harcba, méghozzá ezzel a kezdővel: Gundel-Takács B. – Kalmár O., Vaszicsku G., Jagodics M. – Horváth O., Oláh B., Adorján K., Soltész I., Csonka A. – Kovács D. (C), Sós M.

Az első veszélyes helyzet a vendégek előtt adódott, Pekár szögletét Novák senkitől sem zavartatva fejelte el 6 méterről, szerencsére a kapunk fölé. Nálunk Adorján Krisztián előtt adódott lehetőség a 8. percben: Horváth Olivér balról érkező beadását kifejelték Sós Máté elől, középpályásunk megszerezte a kipattanót, de sajnos 18 méterről fölé bombázott.

A folytatásban próbált nyomni a Szpari, szabadrúgásokig és szögletekig el is jutott, azokat viszont aztán rendre hatástalanította Gundel-Takács Bence és a védelem. Fél óra előttünk adódott hét hatalmas helyzet gyors egymásutánban: előbb Horváth Olivér távoli tekerését tolta ki a jobb felső sarok elől hatalmas bravúrral Hegedűs, aki néhány másodperccel később Adorján közeli fejesét is hárította. Helyzetre kapufával válaszoltak a vendégek: Pekár éles szögből lőtt kapura a bal szélről egy szabadrúgást, az életerős löket a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. Az utolsó negyedóra kiegyenlített futballt hozott, gólt viszont nem, így 0–0-s állással mehettek pihenőre a csapatok.

Szünetben Nándori Botond váltotta az egyébként nagyszerűen játszó Oláh Bálintot, a játék képe viszont nem változott, kőkemény csata folyt a pályán minden labdáért. A második félidő első komoly helyzete is a a vendégek előtt adódott: a 66. percben a szintén csereként beálló Kovácsréti lendületből vezette a labdát Jagodicsra, aki a 16-oson belül nem akarta őt bántani, így elment mellette, ám óriási gólt akart rúgni és 6 méterről fölé/mellé bombázta a hatalmas ziccert.

Ezúttal pedig mi válaszoltunk kapufával: Horváth Olivér és Németh Márió tökéletesen egyérintőzött a bal szélen, utóbbi laposan a hosszún üresen érkező Csonkához passzolt, aki azonban a felső lécre bombázta az ajtó-ablak helyzetet 8 méterről… A játékvezető közben rengeteg sárga lapot osztott ki, néhányat talán indokolatlanul, így a hajrá elég parázs hangulatban zajlott le. Gólt azonban végül egyik csapat sem szerzett, így összességében igazságos, 0–0-s döntetlennel zárult az összecsapás.

Budafoki MTE–Nyíregyháza Spartacus
0–0

Promontor utca, 500 néző. Vezette: Bana Gergely (Máyer Gábor, Kiss Balázs)

BUDAFOK: Gundel-Takács B. – Kalmár O., Vaszicsku G., Jagodics M. – Horváth O. (Takács R., 84.), Oláh B. (Nándori B., a szünetben), Adorján K., Soltész I., Csonka A. – Kovács D. (Németh M., 69.), Sós M. (Vasvári Z., 58.). Vezetőedző: Mátyus János.
NYÍREGYHÁZA: Hegedüs L. – Farkas B. (Pataki, 82.), Gengeliczki, Baki, Nagy B. – Sigér Á., Pekár (Szerető, 76.), Vass P. (Kiss Á., 82.), Pantovics (Kovácsréti, 61.) – Adamcsek (Gresó, 61.), Novák Cs. Sportigazgató: Fekete Tivadar.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon