Koszorúzás Zakariás József és a 6:3 tiszteletére

Budafoki MTE

Klubunk szombaton a Promontor utcai létesítmény előtt lévő szobránál koszorúzást tartott az egykori budafoki játékos, a 35-szörös válogatott, olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes Zakariás József halálának 52. évfordulójára és a magyar labdarúgás napjára, a legendás 6:3-ra emlékezve.

Az Aranycsapat, amelynek balfedezete volt Zakariás József, 1953. november 25-én hetven esztendeje az Évszázad mérkőzésén a Wembleyben 6:3-ra győzött a hazájában kilencven éve veretlen angol válogatott ellen.

A megemlékezés a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd elhelyezte a szobor talapzatánál a koszorút Zakariás Ágnes, a legendás futballista leánya;

Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Jakab János, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnöke, Vizi Sándor, a BMTE ügyvezető elnöke, dr. Kálmán Zoltán, a Zakariás Alapítvány kuratóriumi elnöke, Szepesfalvy Anna Budafok-Tétény alpolgármestere;

Kiss Norbert ügyvezető, Filkor Attila sportigazgató, Oláh Bálint, NB II-es együttesünk csapatkapitány-helyettese;

Markovics József, a Budafoki LC elnöke, Pacsi Bálint utánpótlás szakmai igazgató több utánpótlásedző és utánpótláskorú játékos társasában.

A megemlékezés végén a résztvevők elénekelték a Szózatot.

A nap folyamán Jakab János és Vizi Sándor a Budafoki temetőben klubunk nevében megkoszorúzta Sebes Gusztáv, az Aranycsapat szövetségi kapitányának a sírját.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon