Következik: Pápán a Veszprém

Budafoki MTE

A Mol Magyar Kupa 4. fordulójában az NB III egyik élcsapatával játszunk.

A mérkőzés november 1-jén, szerdán lesz 12.30 órakor Pápán, mert ellenfelünk jelenleg nem tudja saját pályáját használni.

A Veszprém az NB III Északnyugati csoportjában szerepel, 13 forduló után 27 ponttal a második a 29 pontos Tatabánya mögött. Nyolcszor győzött, háromszor döntetlent ért el és kétszer veszített, harminc gólt szerzett és tizennégyet kapott. Legeredményesebb futballistája Bartusz Dániel, aki tíz gólt ért el, de Major Norbert és Tömösvári Bálint is ötször-ötször talált a kapuba. A bakonyi csapat a legutóbbi játéknapon az akkor még éllovas III. kerületi TVE otthonában Volter Patrik és Bartusz góljával 2–0-ra nyert, tehát igen jó formában van.  Vezetőedzője Pető Tamás, a korábbi 14-szeres válogatott labdarúgó.

A Veszprém a Mol Magyar Kupában eddig a Celldömölköt (megye I) 2–0-ra, a Fűzfőt (megye I) 6–1-re, a Komáromot (NB III) Pápán 4–2-re verte meg.

A mieink, mint ismert a kupa előző kiírásában egészen a döntőig meneteltek, a Puskás Arénában a ZTE-vel játszottak, s csak nagy küzdelemben, a hosszabbításban kaptak ki 2–0-ra. Most a 3. fordulóban kapcsolódtunk be a sorozatba, a 32 közé jutásért vívott találkozón Putnokon Elek Bence 11-es góljával 1–0-ra nyertünk. Azon a meccsen Horgosi Donátot kiállították, így ő nem léphet pályára Pápán, miként a sérült Biró Márk és Pintér Ádám sem.

Erős Gábor vezetőedző: „Ugyanazt mondhatom a harmadosztályú Veszprémről, mint legutóbbi kupellenfelünkről, a Putnokról: NB II-es együttesnek tartom őket, nem véletlenül nyerték meg az előző bajnokságot NB III-as csoportjukban, és bár az osztályozó után a Nyíregyháza örülhetett, jó csapat, nem véletlenül állnak most is a táblázat előkelő helyén. Nehéz meccs vár ránk. A srácokkal átbeszéltük a dolgokat, remélem, hogy javul a játékunk. Természetesen nagyon komolyan vesszük a találkozót, és bízom benne, hogy sikerül továbbjutnunk a tizenhat közé.”

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon