Mátyus János: Fontos, hogy két csatárunk is gólt szerzett

Vezetőedzőnk értékelte az elmúlt hét eseményeit.

Egy végletekig kiélezett meccsen nyolcaddöntőbe jutottunk a Magyar Kupában a Szeged ellen, majd egy elképesztően fordulatos mérkőzésen 2–2-re végeztünk a Csákvár elleni bajnokin. Hogyan értékeled az elmúlt hetünket?

Ha a két meccset együtt vizsgáljuk, akkor összességében egyértelműen pozitív a mérleg. 120. perces győztes góllal jutottunk tovább és éltük meg a kupatavaszt, ami óriási boldogsággal töltött el minket. Ami pedig a bajnokságot illeti, nehéz bevallani, de őszintének kell lenni, főleg saját magunkkal, így a Csákvár ellen nem lehettünk elégedetlenek a döntetlennel. Egy fiatal, gyors, agilis együttessel találkoztunk, amely alaposan megnehezítette a dolgunkat, az viszont a csapatunk morálját, tartását és mentális erejét mutatja, hogy kétszer is hátrányból álltunk fel.


A Fejér megyeiek ellen Szűcs Zsolt és Tischler Patrik személyében két olyan játékosunk szerzett gólt, akik először találtak be BMTE-mezben az ellenfél kapuba. Nagy lökést adhat mindez a támadóinknak?

Két nagyon különböző játékosról van szó. Tisi múltja megkérdőjelezhetetlen, remélhetőleg a jelene és a jövője is bőven tartogat még sikereket a saját és a csapatunk szempontjából is. Egy csatár életében hatalmas gátak szakadhatnak át, ha hosszú idő után végre újra gólt szerez, biztos vagyok benne, hogy hamarosan azt a Tischler Patrikot láthatjuk majd a pályán, amely rengeteg örömöt okozott a korábbi alakulatainak. Szűcs Zsolt még pályafutása elején van, rendkívül fiatal, ám ígéretes labdarúgó. Alacsonyabb osztályból került hozzánk, de nagyon jó szellemben teszi a dolgát, biztos, hogy neki is sokat jelent az első gól. Annak pedig egyébként külön örülök, hogy mindketten a kispadról beállva voltak eredményesek, Tisi ráadásul egy harmadik cserénktől, Németh Máriótól kapta a gólpasszt.


A kupában az előző körben Ferencvárost, azt megelőzően pedig a Gyirmótot búcsúztató NB III-as Iváncsa lesz az ellenfelünk a nyolc közé jutásért. Hogy fogadtad a sorsolást?

Ha nagyot akarunk alkotni ebben az évben, akkor azt alighanem idén a kupában tehetjük meg. Azon túl, hogy stabilizálni akarjuk a helyünket az NB II-ben, egyértelműen az a célunk, hogy Magyarország legjobb nyolc csapata közé kerüljünk. Tény, hogy volt némi szerencsénk a sorsolásnál, de egy percig sem becsülhetjük le a szimpatikus iváncsai csapatot, már csak az imént felsorolt eredmények miatt sem.

Igazi hatpontos rangadó vár ránk a hétvégén, a Nyíregyháza lesz az ellenfelünk, ráadásul idegenben. A találkozó előtt majd belemegyünk a részletekbe is, de elöljáróban mit tudsz elmondani az összecsapásról?

Megterhelő hét áll mögöttünk a két meccs miatt, most viszont kicsit több időnk lesz felkészülni a riválisból. Fel is kell, hiszen két hasonló játékerőt képviselő csapat találkozik majd. Sportszerű, de vérre menő küzdelmet és rangadót várok, és semmiképpen nem szeretnénk üres kézzel hazajönni.

Mátyus János

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon