Firmino és Mendy csapata ellen is játszunk

Budafoki MTE

Csütörtökön tíznapos szlovéniai edzőtáborba indult a Budafok.

Kora reggelre elromlott az idő, esett az eső, fújt a szél, ám amikor kilenc óra előtt néhány perccel a játékosok és a stábtagok felszálltak a Promontor utcai stadion előtt a klub autóbuszába, elállt az égi áldás, kisütött a nap, így semmi akadálya nem volt annak, hogy jó kedvvel utazzanak el a futballisták és a stábtagok Szlovéniába. A Budafok július 13-tól 22-ig a festői Kranjska Gorában készül az NB II-es bajnokság július végi rajtjára.

„Június 19-én kezdődött a felkészülés. Sokat módosult a keret, többen távoztak a klubtól, eddig hét új futballista érkezett hozzánk. Változás volt a szakmai stábban is, Erős Gábor vezetőedző és Burányi Tamás másodedző irányítja a munkát. Az eddig látottakkal maximálisan elégedett vagyok, mindenki szívvel-lélekkel edz, száz százalékot tesz bele a munkába. Nagyon szép helyen, kiváló körülmények között gyakorolhat a keret Kranjska Gorában” – mondta Filkor Attila sportigazgató.

A programban három edzőmérkőzés is szerepel: július 15-én, szombaton 11 órakor a legutóbbi szlovén első osztályú bajnokság nyolcadik helyezett együttese, az NK Bravo lesz az ellenfél. Négy nap múlva, szerdán 17.30-tól a Al-Ahlival játszunk. A szaúdi csapat bajnokként most jutott fel az élvonalba, s a nyáron két sztár igazolását jelentette be. Náluk folytatja pályafutását a szenegáli válogatott kapus, Édouard Mendy, aki eddig a Chelsea-ben védett, valamint a Liverpool volt támadója, a brazil Roberto Firmino. A jövő hét szombatján, szintén 11 órától a szlovén másodosztályban 12. NK Triglav Kranj ellen lépünk pályára.

Filkor Attila megerősíti Erős Gábor néhány napja elmondott szavait, szintén optimista ember lévén, ő is bízik abban, hogy a tervezett célt elérik, azaz az NB II-ben majd az első tíz helyezett csapat között végeznek.

„Nem végleges a keretünk, egy-két játékost valószínűleg igazolunk még. Remélem az edzőtáborban egyre jobban összekovácsolódik az együttes, s felkészülten várhatjuk majd első bajnoki meccsünket idegenben a Vasas ellen.”

A csapat a tervek szerint délután öt körül érkezik meg Kranjska Gorába, ahol este már edzés is lesz.

Az utazó keret: Gundel-Takács Bence, Horváth András, Oroszi István – kapusok; Bíró Márk, Csonka András, Elek Bence, Fekete Máté, Fótyik Dominik, Horgosi Donát, Horváth Olivér, Kalmár Olivér, Kocsis Bence, Kovács Dávid, Lorentz Márton, Merényi Ádám, Nagy Gergő, Nándori Botond, Németh Márió, Oláh Bálint, Orosz Marcell, Pintér Ádám, Sós Máté, Szerető Krisztofer, Vasvári Zoltán – mezőnyjátékosok.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon