Mosolyogva hazautazni!

Budafoki MTE

Sikeres felkészülés után vasárnap 14 órakor Ajkán játszunk.

Csapatunk január 3-ától szorgalmasan edz a tavaszi szezonra. Egy hetet kiváló körülmények között Mezőkövesden töltött, ahol három meccset is játszott, az Egerrel 1–1-es döntetlent, az első osztályú Mezőkövesdet 3–2-re győzte le, majd 1–0-ra kikapott a Kazincbarcikától. Múlt vasárnap Gyirmóton a Mosonmagyaróvár ellen lépett pályára, s 2–1-re nyert.

A keretből távozott Oroszi István (kapus, Kozármisleny,) Dala Tamás (Tatabánya), Fiáth Bence (Ajka, kölcsönbe), Kocsis Bence (kölcsönből visszarendelte a Paks), Sós Máté (Eger). Újra hozzánk került Zsóri Dániel az MTK-ból kölcsönbe, Czérna Erik Kisvárdáról szintén kölcsönbe, Jakab Csaba, a Szabadkikötő együttesétől, a második csapatunkban szereplő kapus, Ecseri Máté és a hátvéd, Szöllősi Gergely a felnőttekkel kezdte meg a felkészülést. Az NB III-as Komárom kispadjára kerülő Burányi Tamás helyett a Siófokról érkezett Nikházi Márk lett az asszisztensedző.

Egy hónapja tartó előkészület után vasárnap bajnoki meccset szerepelünk idegenben az Ajkával. Milyen volt ez az időszak?

Bizakodó vagyok, mert jó felkészülésen vagyunk túl. Sikerült olyan meccseket játszani, ahol tudtunk fejlődni, előre lépni.

Akadt valamilyen probléma, betegség?

Ahogy a legtöbb csapatnál nálunk is voltak, akik megfázással bajlódtak, de különösebb gond nem volt. Múlt vasárnap Csonka András eltörte a csuklóját, de szerencsére megfelelő rögzítéssel pályára tud lépni. Nándori Botond kisebb térdsérüléssel bajlódik, Fekete Mátéra sem számíthatunk combhúzódás miatt.

Többen futballista távozott, több érkezett, és új lett az asszisztensedző. Mi a véleményed a változásokról?

Akik elmentek, nem voltak meghatározó játékosok. Akik érkeztek, megfelelő erősítést jelentek, Zsórinak és Czérnának NB I-es tapasztalata is van. Orosz Marcell próbajátékon volt Észtországban, de visszatér hozzánk. A két fiatal velünk edz, rájuk még a BLASZ I-es csapatban számítunk, de természetesen szerepelhetnek nálunk is.  A legnagyobb erősítés, hogy a keret nagy része egyben maradt. Márk komoly futballmúltú edző, akinek fiatal kora ellenére már nagy az edzői tapasztalata.

Mit vársz a tavaszi szezontól és az Ajka elleni mérkőzéstől?

Azt, hogy még racionálisabban, tudatosabban fogunk majd játszani A cél a bajnokságban az első tíz között végezni, én realitásnak a a hatodik-tizedik helyek valamelyikének a megszerzését tartom. A minimális igény, hogy ugyanannyi pontot szerezzünk, mint az ősszel, de magamtól és a játékosaimtól is azt várom, hogy a végén ennél több legyen. Ami a vasárnapi meccset illeti, bizakodó vagyok, annak ellenére, hogy nem lesz egyszerű. Az Ajka az életéért küzd. Jobb csapatnak tartom annál, mint ahogyan az ősszel szerepelt. Ha szervezetten és fegyelmezetten futballozunk, akkor eredményesek leszünk és mosolyogva utazhatunk haza.

Így legyen!

A Merkantil Bank Liga tehát vasárnap folytatódik, idegenben 14 órakor játszunk a 17. helyezett Ajkával. Mi, ugye a tizedikek vagyunk, de a Vasas elleni elhalasztott meccsünk miatt egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk.

Az ősszel Budafokon Kovács Dávid és Merényi Ádám (képünkön) góljával 2–0-ra nyertünk, ezzel az eredménnyel most is kiegyeznénk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon