Nagy csatában, fontos 3 pontot szereztünk az ETO ellen!

Budafoki MTE
A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában vasárnap 13.00 órától az ETO FC Győr együttesét fogadtuk a BMTE Stadionban. Az első félidőben Fótyik Dominik fejesével szereztünk vezetést, majd a második játékrészben Beke Péter duplázta meg az előnyünket. A vendégek erejéből csupán szépítésre futotta, így 2-1-es győzelmet arattunk, rendkívül fontos három pontot szerezve.

Vezetőedzőnk, Mátyus János ezúttal az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Horgosi D., Jagodics M., Fótyik D. – Horváth O., Soltész I., Adorján K., Kovács D. (C), Margitics A. – Sós M., Beke P.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, az első 10 percben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, gól azonban nem esett. A 15. percben viszont igen, ráadásul azt mi szereztük: Kovács Dávid szögletére nagyszerűen érkezett Fótyik Dominik a rövid oldalon és védhetetlenül csúsztatott a hosszú sarokba, 1-0!

A folytatásban is nálunk volt többet a labda, igaz két veszélyes kontrát vezettek a vendégek is, de Gundel-Takács Bence mindkét alkalommal könnyedén hárított. A legközelebb Kiss Bence járt az egyenlítéshez, akinek 16 méteres lapos lövése a jobb oldali kapufán csattant. Mi pontrúgások után rendre veszélyeztettünk, Jagodics Márk kétszer is közel állt a gólhoz, de fölé csúsztatott, így a szünetig nem változott az eremdény.

A második játékrész csendesebben indult, visszavettek az iramból a csapatok. A 61. percben viszont ismét örülhetett a Promontor utcai közönség: Horváth Olivér ment el szépen a bal oldalon, majd laposan centerezett, némi szerencsével a labda eljutott a lábak között az érkező Bekéhez, aki az üres kapuba passzolt, 2-0!

A folytatásban próbált magasabb sebességi fokozatba kapcsolni a Győr, de a védelmünk jól állta a rohamokat. Egészen a 77. percig, ekkor egy gyors kontra végén a csereként nem sokkal korábban pályára lépő Kovács István szépített, aki egy jobbról érkező beadást bombázott átvétel után a kapuba, 2-1

A hajrában mindent megtett az ETO az egyenlítésért, ám egy ellentámadást követően Szujó Attila buktatta Takács Ronaldot, amiért megkapta máodik sárga lapját, így emberelőnyben játszhattuk az utolsó perceket. Itt már egyik oldalon sem akadt komolyabb lehetőség a gólszerzésre, így rendkívül fontos három pontot szereztünk!

Merkantil Bank Liga
15. forduló

Budafoki MTE–ETO FC Győr
2–1 (1–0)

Budapest, Promontor utca, 350 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Szalai Dániel, Máyer Gábor)

BMTE: Gundel-Takács – Horgosi D., Jagodics M., Fótyik – Margitics (Csonka, 64.), Soltész I. (Vaszicsku, 91.)., Adorján, Kovács D. (Németh M., 79.), Horváth O. – Sós M. (Szűcs Zs., 64.), Beke P. (Takács R., 64.) Vezetőedző: Mátyus János
GYŐR: Fadgyas – Kovács K. (Kovács I., 65.), Papp M., Szujó, Fodor – Toma (Kiss Balázs, 65.) – Kiss Bence, Vitális, Benczenleitner – Priskin (Babati, 54.), Lacza A. Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Fótyik (15.), Beke (61.) ill. Kovács I. (77.)
Kiállítva: Szujó (87.)

BMTE-ETO

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon