Pont nélkül maradtunk Gyirmóton

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában vasárnap délután az előző szezonban még élvonalbeli Gyirmót FC Győr otthonába látogattunk és szerencsétlen körülmények között sajnos 2–1-es vereséget szenvedtünk.

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőnek szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Horgosi D., Jagodics M. (C), Fótyik D. – Csonka A., Soltész I., Németh M., Adorján K., Horváth O. – Sós M., Beke P.

Aktívabban kezdték a meccset a hazaiak, Simon András távoli kísérlete volt a legveszélyesebb helyzetük, ám a gyirmóti csapatkapitány fölé bombázott. Nem sokkal később Beke Péter fejelte mellé nagyjából fél méterrel Horváth Olivér balról érkező beadását, majd a 8. percben nagy esélyhez jutottunk: Adorjánt buktatta Kovács Dominik a 16-oson belül, a játékvezető pedig befújta az egyértelmű büntetőt. A labda mögé Beke állt, ám a hazaiak kapusa, Hársfalvi András eltalálta az irányt és kitenyerelte a jobb alsó sarokból támadónk lövését.

A 17. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: egy kontra végén Madarász Márk lépett ki ziccerben és bár elsőre Gundel-Takács Bence nagyot védett, nem volt szerencséje kapusunknak, hiszen éppen a hazai támadóhoz pattant vissza a labda, aki az ismétlést a kapunkba bombázta, 1–0. A vezetést követően átvette az irányítást Csertői Aurél alakulata, a mi térfelünkön zajlott a játék, a mezőnyfölényt pedig sajnos újabb találat követett a 33. minutumban: Soltész Dominik ível át a hosszú oldalra a 16-os jobb sarkáról, középen ketten is érkeztek, Medgyes pedig 4 méterről a kapunkba kotorta a labdát, 2-0.

A félidő hajrájában kiegyenlítődött a játék, Németh Máriónak volt még egy ígéretes szabadrúgása, amelyet Hársfalvi fogott meg, majd az utolsó percben Gundel védte látványosan Kovács jó 28 méterről elengedett bombáját, így a szünetig nem változott az eredmény.

Félidőben hármat is cseréltünk, Adorján, Csonka és Horgosi nem jött már ki a folytatásra, Kovács Dávid, Margitics Andor és Oláh Bálint érkezett a pályára. Két távoli kísérlettel indult a játékrész, ám mind Soltész Dominik, mind Németh Márió próbálkozása a kapusok kezében halt el. Egyórányi játékot követően Sós helyére érkezett Bakti Balázs, a játék pedig áttevődött a gyirmóti térfélre, amelynek a 65. percben meg is lett az eredménye: Kovács Dávid emelt középre a jobb szélről, egy szögletet követően elöl maradó Fótyik Dominik pedig az ötös jobb sarkáról tanárian csúsztatott a hosszú sarokba, 2–1!

Kis híján azonnal egyenlítettünk is: ezúttal Kovács kapott remek indítást középen, belépett a védője elé, így ziccerbe került, és bár a kifutó Hársfalvi mellett elpöckölte a labdát, sajnos centikkel a jobb oldali kapufa mellett is. Utolsó cserénket kihasználva az utolsó bő 20 percre Tischler Patrik jött Beke helyett, a hajráig azonban nem tudtunk újabb komoly lehetőséget kialakítani. A 82. minutumban viszont sikerült, Soltész István tértölelő ívelése remekül pottyant be Kovács elé, aki azonban 17 méterről, két védő szorításában Hársfalvi kezébe emelt.

Sajnos az utolsó percek teljesen kicsúsztak a játékvezető kezéből, a hazaiak az időhúzás érdekében az alattomos belépőktől sem riadtak vissza, a sporttárs viszont leginkább csak reklamálásért osztogatta a sárgákat… Az ötperces hosszabbításban mindent egy lapra feltéve mentünk előre az egyenlítésért, de nem jártunk sikerrel, így nem változott az eredmény a lefújásig.

Merkantil Bank Liga
23. forduló
 

GYIRMÓT FC GYŐR–BUDAFOKI MTE 2–1 (2–0)
Győr-Gyirmót, 
Alcufer Stadion. 628 néző. Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Márkus Péter)
GYIRMÓT FC GYŐR: Hársfalvi – Szegi, Csörgő, Hajdú, Nahirnij – Kovács M., Kovács Dominik (Polgár K., 91.), Madarász (Nagy P., 75.) – Soltész D. (Kicsun, 75.), Simon A. (Erdei, 73,), Medgyes Z. Vezetőedző: Csertői Aurél
BUDAFOKI MTE: Gundel-Takács – Horgosi (Oláh B., a szünetben, Jagodics M., Fótyik – Csonka A. (Margitics, a szünetben), Adorján K. (Kovács Dávid, a szünetben), Németh M., Soltész I., Horváth O. – Beke P. (Tischler, 73.), Sós M. (Bakti, 62,) Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Madarász (17.), Medgyes Z. (33.), ill. Fótyik (65.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon