Pont nélkül maradtunk Nyíregyházán

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában vasárnap 13.00 órától Sényőn lépett pályára csapatunk, ahol a Nyíregyháza Spartacus vendégei voltunk. A gól nélküli első félidőt követően a második játékrészben sajnos háromszor is kapituláltunk, így a hazaiak otthon tartották a pontokat.

Mátyus János ezúttal az alábbi kezdőcsapatot küldte pályára: Gundel-Takács B. – Jagodics M., Fótyik D., Vaszicsku G. (C) – Csonka A., Adorján K., Németh M., Soltész I., Horváth O. – Tischler P., Sós M.

Az első perceket megnyomták a hazaiak, Novák korai, nagyjából egy méterrel mellé szálló fejesén kívül azonban nem volt komoly lehetőségünk. Az első negyedóra végén átvettük az irányítást, nálunk volt többet a labda és a nyíregyházi térfélen zajlott a játék. A 24. percben Fótyik Dominik lopta a távolságot a félpályánál, majd a 16-os vonaláról lemozgó Tischlerhez passzolt, aki egy szép csel után 17 méterről nem sokkal lőtt laposan a bal oldali kapufa mellé.

A félidő második felében Németh Márió révén veszélyeztettünk, méghozzá kétszer is: előbb Horváth beadását fejelte nem sokkal mellé, majd Adorján nagyszerű átadása után Fejér védte bravúrral középpályásunk 17 méteres lövését. Gól azonban nem esett, így gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész eleje megint a hazaiaké volt, előbb Pantovic lövését kellett védenie Gundelnek a 49. percben, amely nem okozott gondot a számára, nem sokkal később viszont Pekár löketénél már bravúrra volt szüksége kapusunknak. A 60. percben sajnos góllá érett a nyíregyházi fölény: megint Pekár volt az egyik főszereplő, aki a jobb szélről megindulva tüzelt a 16-os sarkáról, Gundel ezúttal is bravúrral védett, a kipattanóra viszont a hosszún érkező, pillanatokkal korábban becserélt Gresó érkezett és közelről az üres kapuba fejelt, 1-0.

Nem sokkal később Sigér bombáját keleltt hazástalanítania kapusunknak, aki nagyot nyújtózva tornázta ki a léc alól a 18 méteres próbálkozást. A 69. percben viszont már ő is tehetetlen volt, a hazaiak ugyanis büntetőhöz jutottak, Gresót buktatta Csonka a 16-oson belül, a sértett pedig a jobbra vetődő Gundel helyére, a kapu közepébe passzolt, 2-0.

A 72. minutumban a kétgólos vezetés tudatában érezhetően felszabadultan futballozó Nyíregyháza még tovább növelte előnyét: Pekár szabadrúgását a menteni igyekvő Tischler éppen a 11-espontnál üresen álló Márkushoz fejelte, aki egy átvétel után nagy erővel a kapu közepébe bombázott, 3-0.

A hajrában a becsületgólért támadtunk, de ezen a napon semmi sem akart összejönni, Vaszicsku két ízben is fölé fejelte Németh szabadrúgását, a 84. percben pedig Csonka beadásába Beke kapott bele középen, Fejér azonban hatalmas vetődéssel kipiszkálta a jobb alsóba tartó kísérletet. A 89. percben Németh ugratta ki remekül Bekét, ám támadónk ziccere ismét elakadt a nagy napot kifogó hazai kapusban, aki még a hosszabbítás perceiben is védett egy nagyot Kovács Dávid fejesénél, így sajnos nem tudtunk a kapuba találni, lefújásig nem változott az eredmény.

Mátyus János így értékelte a találkozót: „Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, sőt, a nagyobb helyzetek inkább előttünk adódtak, ezeket azonban sajnos nem tudtuk kihasználni. A második játékrészt jobban kezdték a hazaiak, szereztek egy szép gólt, amelyet követően felénk kerekedtek, így megérdemelt győzelmet arattak, gratulálok nekik. A körülmények mindkét együttes dolgát megnehezítették, ehhez egyértelműen jobban alkalmazkodott a Nyíregyháza, valamint edzőkollégámnak nagyszerűen sült el egy cseréje. Két hasonló képességű együttes találkozóján a helyzeteit jobban kihasználó gárda diadalmaskodott.”

MERKANTIL BANK LIGA
14. forduló

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BUDAFOKI MTE
3–0 (0–0)

Sényő, 200 néző. Vezette: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Sinkovicz Dániel)
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Csősz, Gengeliczki, Szokol, Jánvári – Sigér Á., Márkus (Kovács Á., 86.) – Pekár (Oláh B., 89.), Pataki, Pantovics (Gresó, 58.) – Novák Cs. (Szerető, 89.) Vezetőedző: Huszák Géza
BUDAFOK: Gundel-Takács B. – Jagodics M., Fótyik D. (Kalmár O., 67.), Vaszicsku G. – Horváth O., Adorján K., Németh M., Soltész I. (Kovács D. 67.), Csonka A. (Györgyi A., 89.) – Sós M. (Dala S., 89.), Tischler P. (Beke P. 75.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Gresó (60., 69. – a másodikat 11-esből), Márkus (72.)

Nyíregyháza-Budafok

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon