Újabb 2–0-s siker

Budafoki MTE

Csapatunk a Merkantil Liga 4. fordulójában hazai pályán nyert a bajnokság egyik újonc együttese, a BVSC-Zugló ellen. Eddig tíz pontot szereztünk, hat gólt értünk el, s mindössze egyet kaptunk. A tabellán továbbra is másodikok vagyunk.

A találkozó előtt Jakab János tiszteletbeli elnök, Vizi Sándor ügyvezető elnök és Tóth Kálmán masszőr köszöntötte Kisteleki Istvánt, a BVSC szakmai igazgatóját,aki a hetvenes években Budafokon együtt játszott velük.

Ellenfelünk csapatában pályára lépett a volt rutinos NB I-es futballista, Mitrovics és Hidi, valamint a korábbi válogatott játékos, Vinícius.

Erős Gábor vezetőedzőnk, ahogy ígérte a vasárnap-szerda-szombat ritmus miatt forgatja együttesét, a Gyirmót ellenihez képest öt helyen változott az összeállítás: Fekete, Horgosi, Kovács, Merényi és Németh helyett Biró, Elek, Lorentz, Szerető, valamint Vasvári került a kezdő tizenegybe.

A labdarúgóknak a kánikulában nem volt könnyű dolguk, így túlzottan nagy iramról nem is beszélhettünk. Nekünk volt több helyzetünk, a legnagyobb a 18. percben, amikor is Szerető bombaját védte nagy bravúrral Kovács kapus.

Szünet gyorsan megszereztük a vezetést, védelmi hibát követően Kalmár talán élete gólját lőtte messziről, majd Vasvári növelte tovább az előnyünket. A folytatásban több akciót is vezetett a BVSC, de még csak szépítenie sem sikerült, miként már mi sem találtunk a hálóba.

Így a Budafok újra győzött, négy forduló alatt tíz pontot szerzett, hat gólt ért el, s mindössze egyet kapott, ami a védekezésünket dicséri.

Erős Gábor értékelése: „Amit elterveztünk, az elején nem volt teljesen rendben, a szünetben ezért kicsit fel is emeltem a hangomat az öltözőben. A második félidőben némi szerencse is kellett a két gyors gólunkhoz, a folytatásban a védekezésünk is egyre jobb lett.”

MERKANTIL BANK KLIGA

4. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–BVSC-ZUGLÓ 2–0 (0–0)
Promontor utca, 700 néző. Vezette: Móri.

BUDAFOK: Gundel-Takács – Bíró, Lorentz, Fótyik, Kalmár (Horgosi, 75.) – Oláh, Csonka – Szerető (Kocsis, 75.), Vasvári (Sós 88), Horváth O. (Merényi, szünetben) – Elek (Pintér, szünetben). Vezetőedző: Erős Gábor
BVSC: Kovács – Lénárt (Balogh, 56.), Vinícius, Benkő-Bíró, Király – Csősz (Gergely P., 64.), Hidi (Szilágyi, 74). – Vernes (Májer, 56.), Mitrovics (Szalánszk, 74.), Kelemen P. – Mészáros. Vezetőedző: Urbán Flórián 
Gólszerző: Kalmár (47.), Vasvári (52.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon