Vaszicsku Gergő fejese győzelmet ért Mosonmagyaróváron!

Budafoki MTE
A Merkantil Bank Liga 10., hétközi fordulójában csapatunk szerdán délután az újonc Mosonmagyaróvár otthonába látogatott. Bár sokáig úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel zárul a találkozó, a hajrában Vaszicsku Gergő fejese győzelmet és rendkívül fontos három pontot ért a számunkra!

Vezetőedzőnk, Mátyus János ezúttal az alábbi kezdőnek szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Margitics A., Jagodics M., Vaszicsku G., Fótyik D., Horváth O. – Adorján K., Kovács D., Oláh B. – Sós M., Beke P.

Nem kellett sokat várni az első lehetőségre, a hazaiak már az első percben veszélyeztettek, Szalka 18 méteres löketét azonban Gundel bravúrral hárította. A folytatásban nálunk volt többet a labda, a mosonmagyaróvári térfélen zajlott a játék, helyzetig viszont csak a 18. percben jutottunk először, amikor Kovács Dávid jobbról érkező beadását Beke Péter lőtte nem sokkal a jobb alsó sarok mellé. Ezt követően csendesen zajlottak az események, egyik csapat sem kockáztatott túl sokat, a kevés adódó helyzetecskét pedig rendre blokkolták a védelmek, így az első félidőben nem esett gól.

A második játékrészben támadólag léptünk fel, ráerőltettük az akaratunkat a Mosonmagyaróvárra. Az utolsó passzokba azonban vagy beleléptek, vagy a kapu torkából tisztáztak a hazaiak, így a vezető találat csak nem akart megszületni. Sőt, a 70. perc környékén megint Gundeltől volt szükség újabb hatalmas védésre, Szalka Dominik érkezett középen egy kontra végén egy jobb oldali beadásra, kapáslövését azonban kapusunk kitolta a léc alól. Nem sokkal később ismét Gundel volt a főszereplő: egy szöglet utáni kavarodást követően, Nagy Zoárd tüzelt közelről kapusunk azonban reflexszel hárított.

A kihagyott lehetőségeket aztán a hajrában góllal büntettük: Németh Márió ívelt középre tanárian egy szabadrúgást, amelyre Vaszicsku Gergő érkezett tökéletes ütemben és védhetetlenül fejelt a kapuba 5 méterről, 1-0.

Az utolsó percekben az MTE mindent egy lapra feltéve támadott, de hősiesen védekeztünk, így megőriztük az előnyt és rendkívül fontos három pontot szereztünk idegenben!

MERKANTIL BANK LIGA
10. Forduló

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR-BUDAFOKI MTE 0–1 (0–0)

Mosonmagyaróvár. 300 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Georgiou Theodoros, Ország Péter)
MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich – Simita, Papp Sz.(Debreceni, 81.), Deák, Horváth K. – Gáncs (Buglyó, 81.), Végh – Illés (Jasarevic, 72.), Szalka, Sajbán (Múcska, 82.) – Nagy Z. (Boros, 72.) Vezetőedző: Horváth Csaba
BMTE: Gundel-Takács – Margitics (Györgyi, 60.), Jagodics M., Fótyik, Horváth O. (Kalmár Olivér, 60.) –  Adorján (Soltész,81.), Oláh B., Kovács D. (Tischler, 76.)  – Sós M., Vaszicsku, Beke P. (Németh Márió, 76.). Vezetőedző: Mátyus János 
Gólszerző: Vaszicsku (85.) 

Vaszicsku Gergő fejese győzelmet ért Mosonmagyaróváron!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon