Mérkőzések

Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE

Merkantil Bank Liga
27. forduló
2023 március 12.
Békéscsaba 1912 ElőreBékéscsaba 1912 Előre
2
2
Budafoki MTE
Békéscsabai Kórház utcai Stadion

2–2 (2–0)

Békéscsaba, 670 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Márkus Péter)
BÉKÉSCSABA: Póser – Puskás G., Albert I., Szabó Cs. (Bora, 14.), Mikló – Hamed (Váradi, 75.), Zvara, Futó (Farkas M., 58.), Fazekas L. – Lukács R. (Máris, 58.), Czékus (Marik S., 75.) Vezetőedző: Brlázs Gábor
BUDAFOK: Gundel-Takács – Fótyik, Jagodics M., Nándori (Horváth O., 58.) – Kalmár O., Adorján, Németh M. (Kovács D., a szünetben), Soltész I., Margitics (Györgyi, 58.) – Sós (Bakti, a szünetben), Beke II P. (Csonka, 81.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Czékus Á. (26., 35.), ill. Soltész I. (68.), Beke P. (79.)
Kiállítva: Jagodics M. (80.)

Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre otthonába látogat, kövessék a találkozó eseményeit élő, szöveges tudósításunkkal! HAJRÁ BUDAFOK!
Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Fótyik D., Jagodics M., Nándori B. – Kalmár O., Adorján K., Németh M., Soltész I., Margitics A. – Sós M., Beke P.
A kispadról az alábbi játékosok várnak bevetésre: Oroszi I., Horváth A., Györgyi A., Csonka A., Kovács D., Horváth O., Vasvári Z., Tischler P., Bakti B., Szöllösi G., Vaszicsku G.
Íme, a hazaiak összeállítása: Póser – Puskás G., Albert I., Szabó Cs., Mikló – Hamed, Kitl M., Futó, Fazekas L. – Lukács R., Czékus.
A mérkőzés játékvezetője Nagy Róbert lesz majd, asszisztensei Punyi Gyula és Márkus Péter.
1'
Mi kezdtük a mérkőzést, csapatunk ezúttal fehér mezben, piros nadrágban és fehér sportszárban futballozik, míg a hazaiak lila-fehérben játszanak.
Sípszó
3'
Miénk az első veszélyes támadás, Soltész István ritmusváltása után a balján érkező Bekéhez passzolt, akinek azonban mély a beadása, korábbi kapusunk, Póser Dániel pedig megkaparintja Sós Máté elől.
7'
Németh Márió szögletére Jagodics Márk érkezik tökéletesen, aki 6 méterről remekül fejel kapura, Póser azonban hatalmas bravúrral hárítja a próbálkozást.
10'
Szabó Csaba ütközik a jobb szélen Sós Mátéval, szabadrúgást kapunk, a hazaiak játékosa viszont megsérült az eset során, csere lesz.
12'
Megvolt az első hazai ziccer is: egy kontra végén Czékus passzolt a középen üresen érkező Hamed Yasinhoz, aki egy átvétel után 15 méterről lőtt, Gundel-Takács Bence azonban bravúrral hárított.
14'
A megsérült Szabó Csabát Bora György váltja
Csere
16'
Túlvagyunk az első negyedórán, egyértelműen mi irányítjuk a mérkőzést, a békéscsabai térfélen zajlik a játék, de hátul is figyelnünk kell, hiszen az imént is bizonyították a hazaiak, a gyors kontráik veszélyt jelenthetnek a kapunkra.
21'
Némi szerencsével Czékus előtt marad a labda a 16-osunkon belül, aki az ötös jobb sarkáról belepiszkál, a kapujából kimozduló Gundelben azonban szerencsére elakad a játékszer.
28'
Megszerezte a vezetést a Békéscsaba. Hamed ment el a bal oldalon, majd laposan centerezett, a középen üresen érkező Czékus pedig közelről a kapuba passzolt.
gól
32'
Megduplázzák előnyüket a hazaiak... Ezúttal a jobb oldalon folyt az akció, Czékus lerázta magáról Kalmárt, majd 8 méterről lőtt, - nem találta el jól a labdát, Gundel-Takács Bence kezén azonban átment a labda és a lába között becsorgott a kapuba...

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon