Mérkőzések

Budafoki MTE – Credobus Mosonmagyaróvár

Merkantil Bank Liga
29. forduló
2023 április 2.
Budafoki MTEBudafoki MTE
1
0
Credobus Mosonmagyaróvár
Budafoki MTE Sporttelep

1–0 (1–0)

Budapest, BMTE-Stadion, 400 néző. Vezette: Horváth Tibor (Kovács Gábor, Nagy Viktor)
BMTE: Gundel-Takács B. – Fótyik D., Vaszicsku G., Nándori B. (Fekete,66.) – Biró M. (Bakti, szünetben), Soltész I., Adorján K., Kalmár O. (Györgyi, 75.) – Horváth O., Németh M. (Kovács, 70.), Beke P. (Csonka, szünetben) Vezetőedző: Mátyus János.
MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich M. – Simita G. , Debreceni A., Papp Sz., Horváth K. – Vuszakovics M. (Korbély, 61.), Végh B., Jasarevic M. (Sajbán, 61.) – Puhtjejev M., Illés D. – Mayer Á. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Beke P. (14.)

Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a Mosonmagyaróvár együttesét fogadja, kövessék élő, szöveges közvetítésünkkel a találkozó legfontosabb történéseit!
Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. - Fótyik D., Vaszicsku G. (C), Nándori B. - Kalmár O., Soltész I., Adorján K., Biró M. - Horváth O., Németh M., Beke P.
A kispadról az alábbi játékosok várnak bevetésre: Oroszi I. (K), Margitics A., Györgyi A., Csonka A., Kovács D., Takács R., Tischler P., Bakti B., Fekete M., Oláh B., Sós M.
Íme, a vendégek összeállítása: Heinrich M. - Simita G., Debreceni A., Jasarevic M., Pukhtieiev M. - Horváth K., Vusakovic M., Illés D., Papp Sz. - Mayer Á., Végh B.
A mérkőzés játékvezetője Horváth Tibor lesz majd, asszisztensei Kovács Gábor és Nagy Viktor.
1'
Mi kezdtük a találkozót, szokásos, piros-fekete felszerelésünkben játszunk ma, míg a vendégek tiszta fehérben futballoznak.
Sípszó
6'
Miénk az első komoly lehetőség, Soltész István szerzett labdát a félpályánál, majd Németh Márió indította nagyszerűen a bal szélen Horváth Olivért, aki betört a 16-oson belülre, lövését azonban Heinrich bravúrral szögletre tolta.
10'
Először töltöttek hosszabb időt a térfelünkön a vendégek, de szerencsére két veszélytelen szögletnél többet nem tudtak kihozni ebből az időszakból.
14'
VEZETÜNK!!!! BEKE PÉTER!!!! Kalmár Olivér ugratta ki nagyszerűen támadónkat, aki egy szép csellel becsapta védőjét a 16-oson belül, majd nyolc méterről higgadtan a kapu jobb alsó sarkába gurított.
BMTE gól!
18'
Biró Márk maradt lent egy párharcot követően, ápolásra szorul, mert vérzik a szája, ideiglenesen emberhátrányban vagyunk.
Ápolás
22'
Szerencsére szélső védőnk visszatért a pályára - közben Németh Márió csavart középre a bal szélről egy szabadrúgást, senki nem ért bele középen, így lett igazán veszélyes, de Heinrich ezúttal is bravúrral tolta ki a hosszú sarokból a labdát.
27'
Az utóbbi percekben mezőnyben zajlik a játék, egyik kapu sem forgott veszélyben. Sok a fault viszont, de egyelőre a játékvezető kontrollálja az indulatokat.
31'
Beke távoli szabadrúgása levágódik a blokkról, Adorján ismétlést pedig kivágják a védők.
34'
Büntetőt kaptak a vendégek, Adorján buktatta a 16-oson belül Illést.
35'
GUNDEL-TAKÁCS BENCE MEGFOGJA!!! Végh Bence a kapu jobb oldalába lőtt, kapusunk azonban érezte az irányt és hárította a 11-est!
41'
Felpörgött az iram a hajrára, mindkét oldalon szélről érkező beívelésekkel próbálnak operálni a csapatok, inkább kevesebb, mint több sikerrel...
45'
Említésre méltó esemény már nem történt a játékrész végén, Beke Péter góljának köszöngetően előnnyel mehetünk pihenőre.
Sípszó
46'
Jön a folytatás, a vendégek kezdték a második félidőt.
Sípszó
46'
Mindkét vezetőedző cserélt a szünetben, ráadásul egyaránt kettőt is: nálunk a gólszerző Beke Péter, valamint Bíró Márk hagyta el a pályát, Csonka András és Bakti Balázs állt be, míg a mosoniaknál Pukhtieiev és Illés maradt bent az öltözőben, Nagy Zoárd és Gáncs Botond érkezett a pályára.
Csere
50'
Lemásoljuk az első játékrészt, megint miénk az első nagy helyzet, ráadásul ugyanaz a szereposztás: Németh indítja nagyszerűen Horváthot a bal oldalon, akinek 14 méteres lövése centikkel megy el a bal alsó sarok mellett...
55'
Egy szép támadás végén Csonka ívelését az utolsó pillanatban rúgják el Adorján elől a 16-os vonalán, pedig középpályásunk már nagyon rákészült a lövésre...
61'
Debreceni rúgja meg csúnyán Soltészt a mosoni térfélen, a vendégek védője kapja a meccs első sárga lapját.
Sárga lap
62'
Supka Attila ismét kettős cserére szánja el magát: Jasarevic és Vukasovic jön le, Sajbán Miklós és Korbély Kristóf érkezik az utolsó szűk félórára.
Csere
65'
Gyors egymásutánban két játékosunkat is ápolni kell, Nándori és Kalmár fájlalja a lábát.
Ápolás
66'
Nándori Botond sajnos nem tudja folytatni, Fekete Máté váltja a védelemben.
Csere
70'
Egy balról érkező szabadrúgást Nagy Zoárd csúsztat nem sokkal a bal oldali kapufa mellé.
71'
Mátyus János ismét cserél: Németh Máriót Kovács Dávid váltja.
Csere
72'
Bakti Balázs három embert csap be a 16-os jobb sarkánál, majd az érkező Soltész elé tálal nagyszerűen, aki sajnos 10 méterről fölé lövi a hatalmas lehetőséget.
74'
Utolsó cserénket is kihasználjuk: Kalmár Olivér le, Györgyi Arthur be.
Csere
90' + 4'
Sajnos egy technikai hiba miatt akadozott közvetítésünk, ami viszont a lényeg: 1-0-ra megnyertük a találkozót!
Sípszó

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon