Mérkőzések

Budafoki MTE – Dorogi FC

Merkantil Bank Liga
26. forduló
2023 március 5.
Budafoki MTEBudafoki MTE
1
0
Dorogi FC
Budafoki MTE Sporttelep

1–0 (1–0)

Budapest, Promontor utca, BMTE Sporttelep, 400 néző. Vezette: Jakab Árpád (Mayer Gábor, Varga Gábor)
BMTE: Gundel-Takács – Horgosi (Vaszicsku, 37.), Jagodics M., Fótyik – Bíró M., Nándori, Adorján, Horváth O. (Györgyi, 89.) – Németh Márió (Kalmár O., 65.) – Beke II Péter (Vasvári, 88.), Bakti (Kovács D., a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
DOROGI FC: Molnár Zs. – Kárász, Lénárt, Preklet, Kotula M. (Hesz O., 41.) – Barna G. (Papp Marcell, 60.), Kapornai, Albert Á. (Lustyik, 86.) – Szerencsi (Szedlár, 41.), Szalai J. (Magyari Sz., 86.), Papp Máté. Vezetőedző: Marián Sluka
Gólszerző: Beke P. (7.)

Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a Dorogi FC együttesét fogadja. Kövessék élő, szöveges közvetítésünkkel a találkozó legfontosabb eseményeit!
Soltész István sárga lapjai miatt eltöltését tölti a mai mérkőzésen, Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Fótyik D., Jagodics M. (C), Horgosi D. – Horváth O., Németh M., Adorján K., Nándori B., Bíró M. – Bakti B., Beke P.
A kispadról az alábbi játékosok várnak bevetésre: Oroszi I. (K), Horváth A. (K), Margitics A., Györgyi A., Kovács D., Vasvári Z., Tischler P., Kalmár O., Sós M., Vaszicsku G.
Íme, a dorogiak összeállítása: Molnár Zs. – Kárász K., Albert Á., Preklet Cs., Kapornai Á. – Papp Máté, Kotula M., Szerencsi M., Barna G. – Szalai J., Tomás L.
A mérkőzés játékvezetője Jakab Árpád lesz majd, asszisztensei Máyer Gábor és ifjabb Varga Gábor.
1'
Mi kezdtük a meccset, szokásos piros-fekete mezünkben futballozunk, míg a dorogiak tiszta fehérben játszanak.
Sípszó
4'
Agresszívan letámadnak a vendégek, már a saját térfelünkön és bár az első percekben többet van náluk a labda, helyzetig nem jutottak.
7'
VEZETÜNK!!! Biro Márk volt harcias az ellenfél 16-osán belül és szerzett labdát két bizonytalankodó védő között, majd a középen érkező Beke Péterhez passzolt, hetek óta nagyszerű formában futballozó támadónk pedig egy szép átvétel után kilőtte a jobb alsó sarkot!
BMTE gól!
11'
A bekapott gól érezhetően visszavetett a dorogiak lelkesedéséből, átvettük a meccs irányítását.
16'
Horváth Olivér húzza meg a bal szélen, majd bead, Bakti Balázs elől azonban az utolsó pillanatban tisztáznak a védők.
20'
Viszonylag eseménytelenül telt az első 20 perc, leszámítva persze Beke Péter gólját, amelynek köszönhetően a hetedi perc óta előnyben futballozunk
23'
Nagy kavarodás a dorogi kapu előtt, amelynek végén Beke emel nem sokkal a vendég kapu fölé.
25'
Bakti és Biro játszik össze szépen a jobb oldalon, majd utóbbi ad be, a hosszún érkező Horváth lövése azonban sajnos Molnár Zsombor kezében köt ki.
27'
Formás támadás végén Beke teker a rövid alsó sarok mellé nagyjából fél méterrel.
29'
Németh Márió szöglete visszakerül középpályásunkhoz, akinek második beadására Nándori Botond érkezik, ám az ötös sarkáról fölé csúsztat.
31'
Ezúttal Bakti és Beke játszott össze nagyszerűen a dorogi 16-oson belül, gólszerzőnk pedig ziccerbe került, ám belevetődtek a lövésbe és szögletre blokkoltak.
33'
Horgosi ment egy meginduló dorogi elől a térfelünkön, de a jelek szerint sajnos belesérült a mozdulatba, ápolni kell hátvédünket és lehet, hogy le is kell cserélni.
Ápolás
36'
Vaszicsku Gergő váltja a megsérülő Horgosit, akinek innen is mielőbbi visszatérést kívánunk a pályára.
Csere
37'
Egy szöglet utáni kipattanót Papp Máté lő kapásból méterekkel a kapunk fölé.
41'
Némileg váratlan, kettőscsere a vendégeknél a szünet előtt: korábbi játékosunk, Kotula Máté és Szerencsi Miklós számára ér véget a találkozó, Hesz Olivér és Szedlár Zoltán érkezik a pályára.
Csere
44'
Egy bal oldali dorogi szabadrúgást követően Vaszicsku a kapu torkából tisztáz szögletre az érkező vendégek elől.
45'
Két perc a ráadás.
45' + 2'
Hatalmas lehetőség maradt ki: öt a kettő ellen vezethettünk ellenakciót, Horváth Olivér lapos centerezését azonban nem találja el jól Beke, így Molnár hárítani tud. Ez volt a játékrész utolsó említésre méltó jelenete, összességében megérdemelten mehetünk egygólos előnnyel a szünetre.
Sípszó
46'
Jön a folytatás, a Dorog kezdte a második félidőt.
Sípszó
46'
Egyet cseréltünk a szünetben: az egyébként nagyszerűen teljesítő Bakti nem jött ki az öltözőből, Kovács Dávid váltotta fiatal támadónkat.
Csere
49'
Itt volt az első vendég ziccer: egy lapos beadás után Szalai került szembe Gundel-Takács Bencével, kapusunk azonban hatalmas bravúrral védte a 6 méteres, életerős löketet.
54'
Vaszicsku estében kézzel ér a labdát a 16-osunk előterében, sárga lapot kapott hátvédünk, a Dorog pedig ígéretes helyről végezhet el szabadrúgást.
Sárga lap
55'
Kapornai a rövid sarkot veszi célba, Gundel bravúrosan hárít. Nem sokkal később ismét Kapornai lő távolról, ezt a kísérletet, még nagyobb vetődéssel hárítja kapusunk.
59'
Másik korábbi játékosunk, Papp MaBarna Gergőt váltja.rcell is beáll a Dorognál,
Csere
63'
Mi is változtatunk: Németh Márió helyét Kalmár Olivér veszi át.
Csere
67'
Két sárgát is kioszt a játékvezető: Nándorit buktatásért, Jagodics Márkot reklamálásért figyelmezteti.
Sárga lap
69'
Kovács Dávid harcol ki szabadrúgást szemben a kaputól, 17 méterrel. Nagy lehetőség.
71'
Adorján Krisztián a sorfalba bombáz, szöglet, előtte azonban ápolás, nincs jól az eltalált dorogi.
72'
Nándori csúsztat Bekéhez, aki azonban 8 méterről Molnárba lövi az óriási ziccert...
77'
A vendégek csapatkapitánya marad üresen a kapunk előtt egy jobbról érkező beadás után, de szerencsére fölé bólint.
80'
Nándori megy el szépen a jobb szélen, majd laposan ad középre, a röviden érkező Beke elől azonban felszedi a labdát Molnár.
83'
Kalmár fejel össze a félpályánál Kapornaival, mindkét játékos ápolásra szorul.
Ápolás
87'
Lustyik szabadrúgása a sorfalban Fótyikot találja el. Rövid ápolás, de folytatódik a meccs.
87'
Az utolsó cserék: nálunk Beke és Horváth helyett Vasvári Zoltán és Györgyi Arthur érkezik, a vendégeknél Albert és Szalai le, Lustyik és Magyari be.
Csere
90'
4 perc a ráadás a meccs végén.
90' + 5'
Itt a vége, nálunk marad a három pont! SZÉP VOLT FIÚK!
Sípszó

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon