Mérkőzések

Budafoki MTE – Soroksár SC

Merkantil Bank Liga
37. forduló
2023 május 14.
Budafoki MTEBudafoki MTE
0
0
Soroksár SC
Budafoki MTE Sporttelep

0–0

Budapest, Promontor utca, 300 néző. Vezette: Móri Tamás (Ország Péter, Tőkés Róbert)
BMTE: Gundelt-Takács B. – Biró M. (Csonka A., szünetben), Fekete M., Jagodics M., Fótyik D., Kalmár O. (Horváth O., 82.) – Soltész I., Oláh B., Adorján K. (Németh M., 82.) – Bakti B. (Vasvári Z., 64.), Beke P. Vezetőedző: Mátyus János.
SOROKSÁR: Kovács M. – Pintér D., Németh E., Kékesi, Króner – Vass Á., Valencsik – Hajdú R. (Dobos, 71.), Hudák (Varga I., 88.), Halmai (Hegyi P., 88.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Köszöntjük szurkolóinkat, a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában a Soroksárt fogadjuk az utolsó szezonbeli hazai mérkőzésünkön. Kövessék élő, szöveges közvetítésünkkel a találkozó legfontosabb eseményeit!
Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundelt-Takács B. – Biró M., Fekete M., Jagodics M. (C), Fótyik D., Kalmár O. – Soltész I., Oláh B., Adorján K. – Bakti B., Beke P.
A kispadról az alábbi játékosok várnak bevetésre: Oroszi I. (K), Margitics A., Csonka A., Kovács D., Horváth O., Vasvári Z., Németh M., Sós M., Vaszicsku G.
Íme, a Soroksár összeállítása: Kovács M. - Kékesi A., Hajdú R., Hudák M., Pintér D. - Valencsik D., Németh E., Króner M., Vass Á., Halmai Á. - Lovrencsics B. (C)
A mérkőzés játékvezetője Móri Tamás lesz majd, asszisztensei Ország Péter és Tőkés Róbert.
A mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között Filkor Attila végezte el a kezdőrúgást, aki most búcsúzott aktív pályafutásától. Sportigazgatónkat Jakab János tiszteletbeli elnökünk, valamint Vizi Sándor, a BMTE elnöke köszöntötte, valamint a szurkolók vastapsa.
1'
Mi kezdtük a meccset, szokásos, piros-fekete felszerelésünkben játszunk ma, míg a vendégek tiszta fehérben futballoznak.
Sípszó
4'
Miénk az első lehetőség, Kalmár bal oldali passzát egy igazítás után Beke Péter lövi fölé 18 méterről.
6'
Bakti cselezi le magát a jobb oldali alapvonalig majd élesen középre lövi a labdát, Kovács szögletre üti.
11'
A szakadó eső és a csúszós talaj nem könnyíti a folyamatos játékot, de nálunk van többet a labda és egyértelműen mi irányítjuk a mérkőzést.
15'
Az eddigi legnagyobb lehetőség maradt ki: Kalmár szerzett labdát az ellenfél tizenhatosának előterébenm, majd Soltész Istvánhoz passzolt, aki centikkel a jobb kapufa mellé lőtt laposan, 17 méterről.
18'
Ezúttal Biró Márk centerez a jobb szélről, Beke középen sarokkal teszi kapura, de a labda megáll a kapu előterében lévő pocsolyában, így sohasem tudjuk meg, hol kötött volna ki...
22'
Az utóbbi perekben mezőnyben zajlik a játék, ám mindkét oldalon sok a pontatlanság és a tecnhikai hiba - az időjárási körülmények tekintétében ezen viszont nem lehet csodálkozni, továbbra is szakad az eső.
25'
Beke ezúttal akrobatikus, ollózó mozdulattal próbál gólt szerezni, de jócskán mellé száll támadónk látványos kísérlete.
31'
Beke kap jó labdát középen a bal szélről, ám mielőtt kapura fordulhatna emelkedik az asszisztens zászlója, csaátrunk sajnos ezúttal lesen helyezkedett.
36'
Beke most az előkészítő szerepében, a jobb sézlről indulva, két jó cselt követően ad középre, a védelem azonban tisztáz az érkezők elől.
41'
Biró rúgja fel a balszélen megiramodó Halmati a 16-osunk magasságában, hátvédünk kapja a meccs első sárga lapját.
Sárga lap
42'
A pontrúgást Lovrencsics fejeli le a hosszú oldalon, mielőtt az érkező soroksáriak lecsaphatnának rá, Jagodics tisztázni tud,
45'
Nincs hosszabbítás, gól nélküli állással mehetnek pihenőre a csapatok.
Sípszó
46'
Jön a folytatás, a Soroksár kezdte a második félidőt.
Sípszó
46'
Egyet cseréltünk a szünetben: Biró Márk helyére Csonka András érkezett.
Csere
47'
Soroksári lehetőséggel indul a játékrész, egy szöglet után Valencsik Dávid fejel 10 méterről, Gundel-Takács Bence azonban megfogja a középre tartó próbálkozást.
50'
Egy gyors akció végén Soltész lő 20 méterről, sajnos kapu fölé.
54'
Megint szögletből veszélyeztetnek a vendégek, Lovrencsics fejesét viszont azelőtt kifejeli Jagodics a kapu előteréből, hogy Gundelnek közbe kellene avatkoznia.
56'
A második félidőben a Soroksár az aktívabb, a mi térfelünkön zajlik a játék, de igazán komoly helyzete még nem volt Lipcse Péter együttesének - remélhetőleg ez a lefújásig így is marad.
60'
Eltelt egy óra a mérkőzésből, gól továbbra sincs, a pálya pedig egyre csak ázik, és rosszabb állapotba kerül, így nagy tételben nem fogadnánk rá, hogy az utolsó 30 percben elkezdenek majd potyogni a találatok.
64'
Újabb csere nálunk, Bakti helyét Vasvári Zoltán veszi át.
Csere
65'
KAPUFA! Soltész most járt a legközelebb a gólhoz, pedig ezúttal próbálkozott a legmesszebbről, 23 méteres bombája azonban a felső lécen csattant.
67'
Ezúttal Kovács Marcell mutat be bravúrt, aki Beke Péter 27 méteres szabadrúgását tenyereli szögletre a léc alól.
69'
Ez hihetetlen! Gyors kontra végén Csonka kerül ziccerbe, középpályásunk elgurítja a kifutó Kovács Marcell mellett a labdát, amely aztán megáll a gólvonal előtt fél méterre keletkezett tócsában, a védők pedig előbb érnek oda és kivágják a játékszert...
72'
Adorján egy higgadt cselt követően jobbról középre ível, Kalmár azonban kitekert testhelyzetből mellé fejel.
74'
Kettős csere a vendégeknél: Hajdú és Németh jön le, Dobos és Köböl érkezik.
Csere
81'
Mi is cserélünk kettőt, Adorján és Kalmár számára ér véget a találkozó, Horváth Olivér és Németh Márió jön az utolsó szűk 10 percre.
86'
Oláh Bálint is besárgul, a félpályánál látja szabálytalannak a játékvezető, pedig inkább tűnt szabályos labdaszerzésnek középpályásunk mozdulata...
Sárga lap
88'
Még két soroksári csere a végére: Hudák és Németh le, Varga és Hegyi be.
Csere
90'
2 perc a ráadás a meccs végén.
90' + 2'
Véget ért a mérkőzés, nem született gól, így 0-0-s döntetlennel búcsúzunk a hazai pályától erre a szezonra.
Sípszó

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon