Mérkőzések

Budafoki MTE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Merkantil Bank Liga
28. forduló
2023 március 19.
Budafoki MTEBudafoki MTE
1
2
Szeged-Csanád Grosics Akadémia
Budafoki MTE Sporttelep

1–2 (1–1)

Budapest, BMTE-Stadion, 450 néző. Vezette: Molnár Attila (Mohos MIlán, Vörös Dániel)
BMTE: Gundel-Takács B. – Margitics A. (Nándori, 55.), Vaszicsku G., Fótyik D. – Biró M. (Vasvári Z., 69.), Adorján, Németh M. (Csonka A., 55.), Soltész I., Kalmár O. (Tischler, 86.) – Bakti (Kovács D., a szünetben), Beke P. Vezetőedző: Mátyus János
SZEGED: Takács J. – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B. – Papp Á., Farkas A. (Bíró B., 90+2.), Szatmári L. (Kundrák, 65.), Szakály D. (Simon Á., 88.), Kővári – Géresi K. (Haruna, 65.), Prosser D. (Gajdos, 65.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Adorján K. (33.) ill. Géresi K. (21.), Nándori B. (83. – öngól)

Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét fogadja, kövessék élő, szöveges közvetítésünkkel a találkozó legfontosabb eseményeit!
Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Margitics A., Vaszicsku G. (C), Fótyik D. – Biró M., Adorján K., Németh M., Soltész I., Kalmár O. – Bakti B., Beke P.
A kispadról az alábbi játékosok várnak bevetésre: Oroszi I. (K), Horváth A. (K), Nándori B., Györgyi A., Csonka A., Kovács D., Horváth O., Vasvári Z., Tischler P., Fekete M., Sós M.
Íme, a vendégek kezdője: Takács J. (K) – Papp Á., Szilágyi Z., Tóth B., Könczey M. – Szakály D., Kővári R., Szatmári L. – Géresi K., Prosser D.
A mérkőzés játékvezetője Molnár Attila lesz majd, asszisztensként pedig Mohos Milán, valamint Vörös Dániel segíti a munkáját.
1'
Mi kezdtük a találkozót, szokásos piros-fekete felszerelésben futballozunk ma, míg a vendégek tiszta fehérben játszanak.
Sípszó
5'
Eseménytelenül telt el az első öt perc, helyzet egyik kapu előtt sem adódott, egyelőre ismerkednek egymással a csapatok.
6'
Beke Péter bombáz fölé jócskán 24-25 méterről egy szabadrúgást, szemben a kapuval.
10'
Itt volt az első ziccer: Bakti Balázs tartott bent egy labdát, majd tekert középre nagyszerűen a bal szélről, a berobbanó Soltész István azonban sajnos az ötösről fölé fejelt...
12'
Kalmár Olivér blokkol szögletre egy veszélyes beadást, az eset után hátvédünket ápolni kell, de remélhetőleg tudja majd folytatni a játékot.
Ápolás
14'
Kalmár visszatér, újra egyenlő létszámban a csapatok.
20'
Labdát veszítünk a félpályánál, Géresi lecsap rá, lefordul Vaszicskuról, majd egyedül mehet kapura, a kifutó Gundel-Takács Bence mellett pedig a jobb alsó sarokba gurít.
gól
23'
Kis híján rögtön itt az egyenlítés: Németh Márió szögletét Vaszicsku csúsztatja kapura 7 méterről, Takács azonban leér a próbálkozásra.
25'
Németh Márió és Farkas Aurél akaszkodik össze egy párharcot követően, a játékvezető mindkét játékosnak felmutatja a sárga lapot.
Sárga lap
27'
Nem kímélnek minket a szegediek, nagyon sok a durva belépő, a játékvezető pedig sajnos eddig partner a vendégcsapat agresszív stílusában, csak szóban beszéli meg a durvább eseteket a játékosokkal...
29'
Prosserhez pattan vissza egy labda szerencsésen a 16-osunkon belül, de a vendégek támadója kapásból méterekkel fölé/mellé bombáz.
33'
EGYENLÍTÜNK! Vaszicsku nagy bedobására Adorján Krisztián érkezik középen, és védhetetlenül fejel a kapu jobb oldalába!
BMTE gól!
39'
Margitics Andor rúgja meg az alapvonalnál, még a 16-os előtt az egyik szegedit, hátvédünk sárga lapot kap.
Sárga lap
41'
Szakály éles szögből kapura lőtte a szabadrúgást, Gundel kitolta a léc alól.
43'
Bakti indul meg remekül a bal szélen, betör a 16-oson belülre, majd Könczey egyértelműen lerántja játékosunkat, a játékvezető sípja azonban érthetetlen módon néma marad...
44'
Arra azért van ideje, hogy a jogosan reklamáló vezetőedzőnket, Mátyus Jánost sárga lappal figyelmeztesse...
Sárga lap
45'
Egy perc a ráadás a félidő végén.
45' + 1'
Beke ígéretes helyzetben sajnos nem találja el a labdát a kaputól 9 méterre, ez volt az utolsó említésre méltó esemény az első félidőben, szünet.
Sípszó
46'
Jön a folytatás, a szegediek kezdték a második játékrészt.
Sípszó
46'
Egyet cseréltünk a szünetben: Bakti Balázs helyére Kovács Dávid érkezett.
Csere
50'
Az első félidőhöz hasonlóan a második is mezőnyjátékkal indul, helyzet egyik kapunál sem adódott.
54'
A vendégeké az első lehetőség, Papp Áron iramodott meg a jobb szélen, lefutotta a védelmünket, majd 10 méterről a hosszú sarkot vette célba, Gundel azonban hatalmas bravúrral szögletre hárít.
56'
Újabb cserék: Csonka András és Nándori Botond váltja Margitics Andort és Németh Máriót.
Csere
60'
Prosser kap jó labdát a 16-oson belül a leshatáron, ám szerencsére a rövid felső sarok mellé/fölé lövi az ígéretes helyzetet.
65'
Először változtatnak a vendégek, akkor viszont rögtön hármat is: Prosser, Szatmári és Géresi jön le, Gajdos, Kundrák és Haruna érkezik a pályára.
Csere
66'
Könczey vállalkozik lövésre jó 20 méterről, nem sokkal megy el a lapos kísérlet a jobb oldali kapufa mellett.
68'
Mi is változtatunk: Vasvári Zoltán jön Biró Márk helyére.
Csere
72'
Bekét egyszer véleményes körülmények között, majd fél perccel később teljesen egyértelműen buktatják a büntetőterületen belül, a játékvezető ezúttal sem ítél 11-est...
75'
Adorján lő kapásból egy szöglet után nem sokkal a kapu mellé 17 méterről.
79'
Vaszicsku újabb nagy bedobását kifejelik, amelyet Csonka bombáz kapura, a labdába belekap Beke, a kövé dermedt Takács mellett azonban centikkel a jobb felső sarok fölött hagyja el a pályát a játékszer..
83'
Ez hihetetlen... Kundrák lapos centerezése megpattan az ötösön belül Nándorin, és Gundel mellett a kapuba csorog...
gól
90'
Három perc a ráadás.
90' + 3'
Mindent megtettünk, de sajnos nem jött össze az egyenlítés. Fájó vereség, minimum egy pontra rászolgáltunk a látottak alapján, de sajnos a mai mérkőzésen nem csak a szegediekkel kellett megküzdenünk...
Sípszó

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon