Mérkőzések

ETO FC Győr – Budafoki MTE

Merkantil Bank Liga
34. forduló
2023 április 26.
ETO FC GyőrETO FC Győr
1
1
Budafoki MTE
ETO Stadion

1–1 (0–0)

Győr, ETO Stadion, 150 néző. Vezette: Gaál Ákos (Kóbor Péter, Szabó Dániel)
ETO: Fadgyas – Deákovits (Óvári Zs., 69.), Fodor F., Keresztes K. (Urblík N., 22.), Csontos D. – Kiss M. (Tuboly, a szünetben), Toma Gy. (Vitális M., 56.), Kiss B. – Borsos F. (Huszár M., a szünetben), Szendrei Á., Lacza. Vezetőedző: Antonio Munoz
BUDAFOK: Gundel-Takács B. – Nándori B., Fótyik D., Jagodics M. – Kalmár O. (Horváth O., 86.), Oláh B., Adorján K., Németh M. (Soltész I., a szünetben), Csonka A. – Beke P. (Bakti B., 78.), Vasvári Z. (Bíró M., 68.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Szendrei Á. (81.), ill. Beke P. (47.)

Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk a Merkantil Bank Liga hétközi, 34. fordulójában az ETO FC Győr otthonában lép pályára. Kövessék élő, szöveges közvetítésünkkel a találkozó legfontosabb eseményeit!
Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. - Fótyik D., Jagodics M. (C), Nándori B. - Kalmár O., Oláh B., Adorján K., Németh M., Csonka A. - Vasvári Z., Beke P.
A kispadról az alábbi játékosok várnak bevetésre: Oroszi I., Margitics A., Györgyi A., Horváth O., Tischler P., Biró M., Bakti B., Soltész I., Fekete M., Sós M., Vaszicsku G.
Íme, a hazaiak összeállítása: Fadgyas T. - Deákovits R., Fodor F., Keresztes K., Csontos D. - Toma Gy., Kiss M., Kiss B., Lacza A. - Szendrei Á., Borsos F.
A mérkőzést Gaál Szabolcs vezeti majd, asszisztensei Kóbor Péter és Szabó Dániel lesznek.
1'
Szokásos, piros-fekete mezében játszó csapatunk kezdte a meccset, a hazaiak tiszta fehérben futballoznak.
Sípszó
2'
Egy balról érkező beívelést Szendrei fejel jócskán a kapunk mellé/fölé.
5'
Beke indult meg a hazai térfélen, majd 20 méterről lőtt, a középre tartó kísérlet azonban nem okozott gondot Fadgyasnak.
7'
Ezúttal Csonka ad jó labdát Bekének a jobb szélen, aki betör a 16-oson belülre, ám egy védő szorításában Fadgyas kezébe emel.
12'
Németh Márió jobb oldali szögletét kifejelik, a kipattanót Csonka szedi össze, majd lövi a győri kapu mellé 19 méterről.
14'
Az eddigi legveszélyesebb helyzet a miénk: a ritmust váltó Bekét két ember szereli együttes erővel a kaputól 25 méterre, a labda viszont Vasvárihoz kerül, aki egy igazítás után centikkel lő a jobb felső sarok mellé...
17'
Megint Csonka szerel nagyszerűen, majd Bekét szökteti a jobb szélen, akinek lapos centerezéséről épphogy lemarad a hosszún érkező Vasvári.
20'
Keresztes marad lent a füvön, senki nem bántotta, alighanem meghúzódott a hazaiak játékosa, ápolás miatt áll a játék.
Ápolás
22'
Keresztes nem tudja folytatni, Urblík Norbert érkezik a helyére
Csere
25'
Túlvagyunk a félidő felén, nálunk van többet a labda, mi irányítjuk a játékot, Csonka András pedig kiemelkedik a mezőnyből, elképesztő munkát végez, rengeteg párharcot nyert meg és sok labdát szerzett, amelyekből építkezhetünk.
26'
Újabb nagy helyzetünk marad ki: Kalmár ível középre balról, Beke érkezik, ám 7 méterről, kapásból a kapu mellé belsőz.
31'
Adorján Krisztián kapja a meccs első sárga lapját, elkésve lépett oda Kissnek a félpályánál. Mivel ez középpályásunk 10. figyelmeztetése a szezonban, szombaton, a Haladás elleni meccsen biztosan nem számíthatunk rá.
Sárga lap
35'
Itt az újabb ziccer: Oláh ugratja ki nagyszerűen Vasvárit a 16-oson belül, akinek belelépnek a lövésébe az ötösön belül, így az oldalhálóban köt ki a labda. A szögletet tisztázza a hazai védelem.
39'
Kiss Bence szépen alakított ki magának lövőhelyzetet a 16-oson belül, ám próbálkozását Jagodics Márk becsúszva blokkolja.
43'
Deákovics is besárgul, csúnyán tartott rá Fótyik lábára, akit ápolni is kell ,de szerencsére folytatja. Az eset után tömegjelenet alakult ki a játékosok között, amelynek végén Kalmár Olivért is figyelmeztette a játékvezető.
Sárga lap
44'
Fótyik is besárgul, Borsos Filipet rúgta fel.
Sárga lap
45'
2 perc a ráadás az első játékrész végén.
45' + 2'
Nem történt említésre méltó esemény a hosszabbításban, így gól nélküli döntetlennel mehetnek pihenőre a csapatok.
Sípszó
46'
Jön a folytatás, az ETO kezdte a második játékrészt.
Sípszó
46'
Mindkét csapat változtatott a szünetben: nálunk Soltész István érkezett Németh Márió helyére, a hazaiaknál Kiss Mátét Tuboly, Borsost pedig Huszár váltja
Csere
47'
VEZETÜNK!!! Ennél jobb kezdést nehéz lett volna elképzelni... Szép labdajáratás után Oláh rázza le magáról a védőjét a bal oldali alapvonalnál, majd a második hullámban érkező Bekéhez passzol, aki egy igazítás után 10 méterről védhetetlenül bombáz a kapuba.
BMTE gól!
51'
Próbál magasabb sebességi fokozatba kapcsolni a győri csapat, az imént Csonka mentett szögletre a hosszún érkezők elől, majd egy balról érkező, középen megpattanó labdát kellett megfognia Gundelnek.
54'
Újabb hazai csere: Toma le, Vitális be.
Csere
57'
Agresszívan letámadunk a hazai térfélen, amelynek Adorján révén labdaszerzés a jutalma, aki Bekéhez passzolt, támadónk pedig ezúttal távolról próbálkozik lövéssel, sajnos most célt tévesztett.
59'
Itt az első hazai ziccer és Gundel-Takács bravúr: Huszár marad üresen egy kontra végén a hosszú oldalon, már csak kapusunkkal áll szemben, aki viszont hatalmasat véd a hazai támadó 10 méteres lövését követően!
65'
Változtatunk mi is, a nagyot küzdő, első meccsét kezdőként játszó Vasvárit Biró Márk váltja.
Csere
69'
Csontos lő messziről, erő van a próbálkozásban, pontosság szerencsére nincs, így jócskán mellé megy a kísérlet.
70'
Az utolsó hazai csere: Deákovits helyére Óvári jön az utolsó bő 20 percre.
Csere
71'
Óvári rögtön megdolgoztatja Gundelt, a 16-os jobb sarkáról teker a hosszú sarok felé, kapusunk azonban látványos vetődéssel szögletre tolja a labdát.
74'
Csonka tör be a 16-oson belülre, ám az utolsó pillanatban szerelik, de visszapattan rá a labda, Fadgyast így meglepi, de nagy nehezen megfogja.
77'
A meccs eddigi egyetlen gólszerzője, Beke is elhagyja a pályát, Bakti Balázs váltja támadónkat.
Csere
79'
Soltész kap jó labdát Adorjántól, majd távolról tüzel, jócskán mellé.
81'
Egyenlít az ETO: egy hosszú centerezést Óvári szed össze a hosszú oldalon, majd az alapvonalról középre játssza a labdát, a Gundel előtt álló Szendrei pedig a kapunkba kotorja...
gól
85'
Cserélünk még egyet: az utolsó percekre Kalmár Olivért Horváth Olivér váltja.
Csere
90'
Három perc a ráadás a meccs végén.
90' + 1'
Kiss Bence és Jagodics Márk akaszkodik össze, mindketten sárga lapot kapnak.
Sárga lap
90' + 3'
Itt a vége, a helyzetek és a játék képe alapján inkább két pontot veszítettünk, mintsem egyet szereztünk volna Győrben.
Sípszó

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon