Mérkőzések

Nyíregyháza Spartacus FC – Budafoki MTE

Merkantil Bank Liga
14. forduló
2022 október 30.
Nyíregyháza Spartacus FCNyíregyháza Spartacus FC
3
0
Budafoki MTE
Senyő-Carnifex FC Sporttelep

3–0 (0–0)

Sényő, 200 néző. Vezette: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Sinkovicz Dániel)
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Csősz, Gengeliczki, Szokol, Jánvári – Sigér Á., Márkus (Kovács Á., 86.) – Pekár (Oláh B., 89.), Pataki, Pantovics (Gresó, 58.) – Novák Cs. (Szerető, 89.) Vezetőedző: Huszák Géza
BUDAFOK: Gundel-Takács B. – Jagodics M., Fótyik D. (Kalmár O., 67.), Vaszicsku G. – Horváth O., Adorján K., Németh M., Soltész I. (Kovács D. 67.), Csonka A. (Györgyi A., 89.) – Sós M. (Dala S., 89.), Tischler P. (Beke P. 75.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Gresó (60., 69. – a másodikat 11-esből), Márkus (72.)

Közvetítés
Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában Sényőn, a Nyíregyháza Spartacus vendégeként lép pályára. Kövessék élő, szöveges közvetítésünkkel a találkozó legfontosabb eseményeit!
Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. - Jagodics M., Fótyik D., Vaszicsku G. - Horváth O., Adorján K., Németh M., Soltész I., Csonka A. - Sós M., Tischler P.
A kispadról az alábbi játékosok várnak bevetésre: Horváth A. (K), Margitics A., Romic D., Györgyi A., Beke P., Kovács D., Takács R., Kalmár O., Dala S., Varga D.
Íme, a hazaiak összeállítása: Fejér - Csősz, Gengeliczki, Szokol, Jánvári - Sigér, Márkus - Pekár, Pataki, Pantovic - Novák. Vezetőedző: Huszák Géza.
A találkozót Rúsz Márton vezeti majd, asszisztensei Punyi Gyula és Sinkovicz Dániel.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, csapatunk tiszta fehérben, a hazaiak piros-kékben futballoznak ma. Mi kezdtünk, Tischler gurította hátra a labdát.
Sípszó
2'
Csősz jobb oldali beadását Novák csúsztatja a bal oldali kapufa mellé.
5'
Fótyik állít meg egy hazai támadást a félpályánál ellentmondást nem tűrően, a játékvezető azonnal sárgát ad hátvédünknek...
Sárga lap
7'
Horváth ment el szépen a bal szélen, lapos centerezésével pedig Tischler kapura fordul, ígéretes lövése azonban egy blokkoló védőről a mezőnybe vágódik.
13'
Az utóbbi percekben átvettük az irányítást, nálunk van többet a labda és magabiztosan passzolgatunk, helyzetekben azonban sajnos egyelőre nem mutatkozik meg a fölényünk.
20'
Kissé leült a meccs, 20 perc telt el, a kezdeti lendületet követően gyakorlatilag eseménytelenül.
24'
Az első komoly helyzetünk: Fótyik lopta a távolságot a félpályánál, majd a 16-os vonaláról lemozgó Tischlerhez passzolt, aki egy szép csel után 17 méterről nem sokkal lőtt laposan a bal oldali kapufa mellé.
28'
Jagodics távoli lövése levágódik, Soltész kapásból lövi vissza a kipattanót, amelyet szögletre blokkolnak a hazaiak.
30'
Horváth nagyon aktív a bal szélen, ezúttal is remekül ível középre, Németh Márió fejéről azonban sajnos mellé pattog a labda.
37'
Németh Máriót ugratja ki nagyszerűen Adorján, aki két védő gyűrűjében 17-ről kapura lő, Fejér bravúrral szögletre hárít.
38'
A sarokrúgást követően egy ideig fejről fejre vándorol a labda, végül Fótyik bombáz kapu fölé.
43'
Pekár szlalomozik végig három védőnk ölelésében a 16-oson belül, majd laposan centerez az alapvonalról, de szerencsére mindenki lába alatt elmegy a labda középen.
45'
Ennyi volt az első félidő, a játékvezető nem hosszabbít, így gól nélküli döntetlennel mehetnek pihenőre a csapatok.
Sípszó
46'
Jön a folytatás, csere egyik oldalon sem volt, a Nyíregyháza kezdte a második játékrészt.
Sípszó
49'
Pantovic ütközi le Jagodicsot, majd indul meg a kapunk felé, a játékvezető nem látott szabálytalanságot így a hazaiak játékosa 14-ről a rövid alsót veszi célba, Gundel azonban könnyedén hárít.
51'
Márkus könyökli le a félpályánál a megiramodó Sós Mátét, de csak sárga lapot ér a játékvezető szerint...
Sárga lap
53'
Pekár kap jó keresztlabdát Gengeliczkitől a jobb szélen, a Vasas korábbi szélsője becselezi magát a 16-oson belülre, majd lő, Gundel bravúrral véd.
58'
Gyors ellenakciót vezetünk, amelynek végén Németh passzol Tischlerhez, akinek 18 méteres lövése sajnos lecsúszik szemben a kapuval, így jócskán mellé száll.
59'
A hazaiak cserélnek először, az agilisan futballozó Pantovic helyére Gresó Mátyás érkezik.
Csere
60'
Vezet a Nyíregyháza... Megint Pekár volt az egyik főszereplő, aki a jobb szélről megindulva ismét tüzelt, Gundel ezúttal is bravúrral védett, a kipattanóra viszont a hosszún érkező, imént becserélt Gresó érkezett és közelről az üres kapuba fejelt.
gól
64'
Némi szerencsével Sigérhez kerül a labda, aki 17 méterről lő, Gundel óriási bravúrral kitolja a léc alól a próbálkozást.
66'
Kettőt változtat Mátyus János: Fótyikot Kalmár Olivér, Soltészt Kovács Dávid váltja.
Csere
67'
Németh Márió szabadrúgását Vaszicsu fejeli fölé.
68'
Büntetőhöz jutnak a hazaiak: , Gresó tör be a 16-oson belülre, Csonka buktatja, a játékvezető pedig 11-est ad.
69'
Gresó áll a labda mögé, aki a jobbra vetődő Gundel helyére, a kapu közepébe passzol.
gól
72'
Alighanem eldőlt a meccs: Pekár szabadrúgását a menteni igyekvő Tischler éppen a 11-espontnál üresen álló Márkushoz fejeli, aki egy átvétel után nagy erővel a kapu közepébe bombáz.
gól
75'
Újabb csere nálunk, Beke Péter jön a pályára, Tischlert váltja.
Csere
77'
Jánvári talpalja le Csonkát a vendég kapu előterében, sárga lap ez is.
Sárga lap
79'
Németh Márió szabadrúgását megint Vaszicsku fejeli el, de sajnos ezúttal is kapu mellé/fölé.
84'
Semmi nem akar ma összejönni: Csonka jobb oldali beadására Beke vetődik be középen, Fejér azonban óriási reflexmozdulattal szögletre tenyereli a jobb alsóból a labdát.
85'
Hazai csere: Márkus le, Kovács Ádám be.
Csere
89'
Beke kap remek labdát Némethtől, Fejér azonban ezt a ziccert is védi, ezúttal lábbal.
90'
Cserék a hajrában: nálunk Dala Samu debütál, valamint Györgyi Arthur érkezik, Sós Máté és Csonka András helyett, haza oldalon Novákot és Pekárt váltja Szerető és Oláh.
Csere
90' + 1'
Két perc a ráadás a végén.
90' + 1'
Kovács csúsztat egy beadást a hosszú sarok felé, Fejér azonban ezt is bravúrral hárítja.
90' + 3'
Itt a vége, sajnos 3-0-s vereséget szenvedtünk Sényőn a Nyíregyháza vendégeként.
Sípszó

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon