Mérkőzések

Budafoki MTE – MTK Budapest

Merkantil Bank Liga
24. forduló
2023 február 19.
Budafoki MTEBudafoki MTE
0
1
MTK Budapest
Budafoki MTE Sporttelep

0–1 (0–1)

BMTE: Gundel-Takács – Fótyik D., Jagodics, Oláh B. (Sós, 80.) – Horváth O. (Tischler, 80.), Adorján, Németh M. (Kalmár O., a szünetben), Soltész I. Bíró (Györgyi, 73.) – Beke P., Kovács D. (Bakti, 57.) Vezetőedző: Mátyus János.
MTK: Rácz G. – Poór (Varju, 85.), Szépe, Bobál D., Vadnai – Horváth A. (Bognár I., 90+5.), Kata – Stieber Z. (Palincsár, 85.) – Zuigeber (Kocsics 69.), Németh K., Kovács Mátyás. Vezetőedző: Horváth Gábor.
Gólszerző: Zuigeber (44.)

Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunkra nagy próbatétel vár a mai napon, hiszen a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában az MTK Budapest látogat a BMTE Stadionba. Kövessék élő, szöveges közvetítésünkkel a találkozó legfontosabb eseményeit!
Így kezdünk a fővárosi rangadón: Gundel-Takács B. - Fótyik D., Jagodics M., Oláh B. - Horváth O., Adorján K., Németh M., Soltész I. Bíró M. - Beke P., Kovács D. (C)
A kispadról az alábbi játékosok várnak bevetésre: Horváth A. (K), Margitics A., Nándori B., Györgyi A., Vasvári Z., Horgosi D., Tischler P., Bakti B., Kalmár O., Sós M., Vaszicsku G.
Íme az MTK kezdőcsapata: Rácz G. – Poór, Szépe, Bobál D., Vadnai – Horváth A., Kata – Stieber Z. – Zuigeber, Németh K., Kovács Mátyás.
A találkozó játékvezetője Hanyecz Bence lesz majd, asszisztensei Csatári Tibor és Mohos Milán.
1'
A tiszta fehérben játszó MTK kezdte a mérkőzést, csapatunk szokásos, piros-fekete felszerelésében futballozik a mai napon.
Sípszó
1'
Beke kevergetett a vendégek 16-osának jobb sarkánál, centerezése azonban Rácz Gergő kezében halt el.
3'
Az előző szezonban még nálunk futballozó Zuigeber Ákos harcolt ki szabadrúgást veszélyes helyről, a 16-osunk jobb oldaláról, nagyjáb 20 méterre a kapunktól.
4'
Stieber Zoltán a sorfalban álló Kovács Dávidot találja fejbe a lövéssel, ápolni kell csapatkapitányunkat, de szerencsére folytatja.
Ápolás
5'
Miénk az első komolyabb helyzet: Adorján Krisztián tartotta meg jól a labdát az ellenfél térfelén, majd Bekéhez passzol, aki megteremti magának a lövőhelyzetet, ám Rácz leér a jobb alsó sarokba tartó próbálkozásra.
9'
Szép akciót vezettünk a jobb oldalon, amelynek végén Bíró Márk passzolt Németh Márióhoz, középpályásunk 16-os vonaláról leadott lövése azonban lepattant a blokkról.
10'
KAPUFA! Beke kapott jó indítást a bal szélen, befelé cselezte magát, majd 17 méterről a rövid sarkot vette célba, a lövése azonban a jobb oldali kapufán csattant.
14'
Adorján elfejeli a labdát a félpályánál, de összefejel egy vendég játékossal, a játékvezető némileg érthetetlen módon sárga lapot mutat fel középpályásunknak...
Sárga lap
19'
Németh Márió szabadrúgását kifejelik, Horváth Olivér azonnal visszaemeli a kipattanót, amelyre Kovács Dávid teljesen üresen érkezik az ötösön, senkitől sem zavartatva, ám nem találja el a labdát, így Rácz megfogja. Hiába reklamálnak lest a vendégek, nem emelkedett az asszisztens zászlója...
21'
Itt volta az első MTK ziccer, egy jobb oldali akció végén Németh Krisztián került szembe Gundellel, ám a becsúszva érkező Oláh beleért a lövésbe, amely a kapufáról pattant vissza a mezőnybe, Jagodics Márk pedig tisztázott az ötösről.
25'
Az utóbbi percek a a vendégeké, ezúttal Kovács Mátyás került nagy helyzetbe, betört a 16-osan belülre, Gundel-Takács BEnce azonban nagyszerűen mozdult ki a kapujából, így elakadt benne a támadó lövése.
30'
Elképesztő kavarodás a kapunk előtt, nagyjából három MTK-játékos is gólt szerezhetett volna, de betömörülő védelmünk kétszer is hatalmasat blokkolt, végül Gundel ráfeküdt a labdára.
33'
Egy gyors ellenakció végén Kovács ugratja ki remekük Bekét, aki lerázza magáról a védőjét, ám lest jelez a partjelző, így oda a lehetőség.
38'
Az utóbbi percekben kijöttünk a szorításból, ehhez talán az is kellett, hogy szakmai stábunk szerkezetet váltott, háromról átálltunk négy védős rendszerre.
43'
Soltész István indul meg az MTK térfelén, majd életerős lökettel kínálja meg Ráczot jó 25 méterről, a kapus csak ütni tudja a labdát, a kipattanóra érkező Kovács Dávid azonban lesről indul, így szabadrúgás kifelé.
44'
Vezet az MTK... Egy jobb oldali akció végén Zuigeber Ákos maradt üresen a 16-osunkon belül, aki 10 méterről a rövid sarokba bombáz, a hosszúra induló Gundelnek nem volt esélye a hárításra. Korábbi játékosunk sportszerűen nem ünnepelte a gólt.
gól
45'
Ennyi volt az első játékrész, 1–0-s MTK-előnnyel mehetnek pihenőre a csapatok.
Sípszó
46'
Jön a folytatás, mi kezdtük a második félidőt.
Sípszó
46'
Egyet változtattunk a szünetben: Németh Márió nem jött ki a második játékrészre, Kalmár Olivér váltotta.
Csere
47'
Félidőben óriási eső zúdult a pályára, ami tovább nehezítheti a csapatok dolgát, már most látszik, hogy az indításoknál és a passzoknál is bele kell kalkulálni a csúszós talajt.
50'
Bátran kezdtük a második 45 percet, egyelőre az MTK térfelén zajlik a játék, de helyzetet még nem sikerült kialakítani.
55'
Visszatértek a játékosok a pályára, jöhet a folytatás!
Sípszó
55'
A játékvezető félbeszakította a mérkőzést, óriási jégeső zúdult a pályára és nem látja biztonságosnak a folytatást. Reméljük minél hamarabb elvonul a vihar és folytatódhat a meccs.
Sípszó
59'
Horváth Olivér éles beadása kapura veszélyes, de Rácz a helyén és megfogja.
65'
Egy veszélyes akció végén Beke elől mentenek az utolsó pillanatban a kapu előterében.
69'
Soltész és Beke játszik össze szépen, utóbbi tüzel 23-ról, jócskán a kapu fölé.
71'
Mindkét edző cserére szánta el magát, nálunk Kovács és Bíró helyére Bakti Balázs és Györgyi Arthur érkezett, a vendégeknél Kocsis Gergő váltotta Zuigebert.
Csere
73'
Szépe csúsztat egy szöglet után, nem sokkal suhatn el a kapunk előtt a próbálkozás.
77'
Hatalmas lehetőséget hagyott ki Kocsis: Stieber balról érkező szabadrúgása tökéletes a csereembernek, de szerencsére a bal kapufa mellé fejel.
79'
Utolsó cseréinket is kihasználjuk: Tischler és Sós be, Oláh és Horváth le.
Csere
82'
Két óriási egyenlítési lehetőség gyors egymás utánban: előbb Tischler pöckölte mellé Györgyi lapos centerezését, majd egy szöglet után Fótyik robbant be, ám 7 méterről a kapu fölé fejelt.
83'
Fótyik az esetnél összefejelt Poór Patrikkal, mindkét játékos ápolásra szorul, de sajnos hátévdünk húzta a rövidebbet, egyelőre áll a játék.
Ápolás
87'
Sajnos Fótyik nem tudja folytatni, így emberhátrányban folytatjuk a mérkőzést.
90'
14 (!) perc a ráadás a jégeső, valamint a hosszas ápolás miatt.
90' + 5'
Az utolsó csere a vendégeknél: Bognár István jön Horváth Artúr helyére.
Csere
90' + 7'
Négy a kettőben vezethet kontrát a vendég csapat, de szerencsére Palincsár lesre futott...
90' + 9'
Bobál buktatja Tischlert, sárga lapért.
Sárga lap
90' + 11'
Megint egy létszámfölényes MTK ellenakció, ezt kijátsszák ziccerig, amelyet azonban bravúrral hárít Gundel, Bognár közeli lövését védte.
90' + 14'
Itt a vége, sajnos hiába küzdöttünk óriásit az utolsó 20 percben emberhátrányban Fótyik Dominik sérülését követően, nem jött össze az egyenlítés. Nem véletlenül szól azonban a szurkolóktól a SZÉP VOLT FIÚK!
Sípszó

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon