Mérkőzések

Gyirmót FC Győr – Budafoki MTE

Merkantil Bank Liga
23. forduló
2023 február 12.
Gyirmót FC GyőrGyirmót FC Győr
2
1
Budafoki MTE
ALCUFER Stadion

2–1 (2–0)
Győr-Gyirmót, 
Alcufer Stadion. 628 néző. Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Márkus Péter)
GYIRMÓT FC GYŐR: Hársfalvi – Szegi, Csörgő, Hajdú, Nahirnij – Kovács M., Kovács Dominik (Polgár K., 91.), Madarász (Nagy P., 75.) – Soltész D. (Kicsun, 75.), Simon A. (Erdei, 73,), Medgyes Z. Vezetőedző: Csertői Aurél
BUDAFOKI MTE: Gundel-Takács – Horgosi (Oláh B., a szünetben, Jagodics M., Fótyik – Csonka A. (Margitics, a szünetben), Adorján K. (Kovács Dávid, a szünetben), Németh M., Soltész I., Horváth O. – Beke P. (Tischler, 73.), Sós M. (Bakti, 62,) Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Madarász (17.), Medgyes Z. (33.), ill. Fótyik (65.)

Köszöntjük szurkolóinkat! Remélhetőleg a technika ördöge ma nem babrál ki velünk úgy, mint a szerdai kupameccsen és zökkenőmentesen követhetik élő, szöveges közvetítésünket a mai bajnoki mérkőzésünkről, amelyen a Gyirmót FC Győr vendégei leszünk a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában. Hajrá Budafok!
Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. - Fótyik D., Jagodics M. (C), Horgosi D. - Horváth O., Adorján K., Németh M., Soltész I., Csonka A. - Sós M., Beke P.
A kispadról az alábbi játékosok várnak bevetésre: Oroszi I. (K), Horváth A. (K), Margitics A., Nándori B., Györgyi A., Kovács D., Vasvári Z., Tischler P., Bakti B., Kalmár O., Oláh B., Vaszicsku G.
Íme, a hazaiak összeállítása: Hársfalvi A. - Soltész D., Szegi V., Simon A. (C), Hajdú Á. - Kovács D., Csörgő V., Medgyes Z., Nahirnij A. - Madarász M., Kovács M.
A mérkőzést játékvezetője Ducsai József lesz majd, asszisztensei ifj. Varga Gábor és Márkus Péter.
A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak emlékére egy perces gyászszünettel kezdődött a találkozó.
1'
A tiszta sárgában játszó gyirmótiak indították útjára a labdát, csapatunk megszokott, piros-fekete garnitúrában futballozik ma.
Sípszó
3'
Madarász Márk lövése az első a meccsen, a 16-os bal sarkáról azonban nem találta el jól a labdát a hazaiak játékosa, bedobással jöhetünk.
5'
Simon András próbálkozása már veszélyesebb, ám szerencsére a gyimróti csapatkapitány sem talál kaput, 15 méterről lő fölé/mellé.
6'
Megvolt az első komoly lehetőségünk nekünk is: Horváth Olivér bal oldali beadását Beke Péter fejeli nemsokkal a jobb oldali kapufa mellé.
8'
BÜNTETŐ! Adorjánt buktatta Kovács Dominik, egyértelmű 11-es!
9'
Beke Péter sajnos kihagyja: Hársfalvi András megérzi az irányt és kitenyereli a jobb alsó sarokból támadónk lövését.
12'
Nagy kavarodás a hazai 16-oson belül, Beke lövését blokkolják, Sós Máté ismétlése pedig szintén levágódik egy védőről, így végül könnyen hárít Hársfalvi.
16'
Vezet a Gyirmót... Egy kontra végén Madarász Márk lépett ki ziccerben és bár elsőre Gundel-Takácsba lőtt 14 méterről, óriási szerencsével visszapattant hozzá a labda, az ismétlést pedig a kapunkba vágta.
gól
21'
Ígéretes helyről végezhetnek el szabadrúgást a hazaiak, Adorján buktatta Kovácsot 18 méterrel, szemben a kapunktól.
22'
Játékosunk ikertestvére, Soltész Dominik a sorfalba lő, Madarász ismétlése pedig Fótyikról vágódik le.
25'
A vezető találat óta átvette az irányítást Csertői Aurél együttese, az utóbbi percekben a mi térfelünkön zajlik a játék.
30'
Medgyes elé pattan a labda a 16-osunk előtt, aki kapásból tüzel, Horgosin megpattan a játékszer, de Gundel szerencsére így is megfogja.
32'
Megint egy gyors gyirmóti ellenakció, amelynek végén Simon kerül ziccerbe, 8 méteres lövésébe azonban belepiszkál Adorján és szögletre ment.
33'
Megduplázza előnyét a Gyimrót. Soltész Dominik ível át a hosszú oldalra a 16-os jobb sarkáról, középen ketten is érkeznek, Medgyes pedig 4 méterről a kapunkba kotorja a labdát, 2-0.
gól
40'
Horváth Olivér kapja a meccs első sárga lapját, reklamálásért.
Sárga lap
41'
Soltész Dominik küld rá egy szabadrúgást a 16-os jobb sarkáról, Gundel azonban zárja a rövidet és megfogja a labdát.
42'
Horváth Olivér hagyja faképnél a védőjét a bal szélen, mielőtt azonban betörhetne a büntetőterületen belülre, lerántja Szegi Vince, ő is besárgul.
Sárga lap
43'
Németh Márió lövi a szabadrúgást, méghozzá nagyszerűen, de Hársfalvi bravúrral hárítja a próbálkozást.
45'
Egy perc a ráadás az első félidőben.
45' + 1'
Gundel egy látványos vetődéssel szögletre tolja Kovács távoli bombáját, a sarokrúgrúgásból nem alakul ki veszély, jöhet a 15 perces pihenő.
Sípszó
46'
Hármat is cseréltünk a szünetben: Adorján, Csonka és Horgosi nem jött már ki a folytatásra, Kovács Dávid, Margitics Andor és Oláh Bálint érkezett a pályára.
Csere
46'
Jön a folytatás, mi kezdtük a második félidőt.
Sípszó
48'
Sós és Margitics játszik össze szépen a jobb oldalon, majd utóbbi ad veszélyesen középre, de Hársfalvi jól robban ki a kapujából és az ötös vonalán összeszedi a labdát.
51'
Kovács Milánt kell ápolni hazai oldalon, miután mélyre hajolt és Beke fejbe találta.
Ápolás
53'
Soltész Dominiknak jó egy csúsztatás, amit kapásból lő kapura a hazai középpályás, Gundel azonban védi a középre tartó kísérletet.
54'
A túloldalon Németh Márió is lövésre vállalkozik, ám ez is a kapusé.
58'
Nahirnij Artem kellemetlen, pattogós lövését nem meri fogni Gundel, jobbnak látja szögletre tenyerelni.
62'
Ismét változtatunk, Sós Mátét Bakti Balázs váltja.
Csere
65'
OTT A SZÉPÍTÉS! Az utóbbi percekben beszorítottuk a hazaiakat, amelynek meg is lett az eredménye: Kovács Dávid emelt középre a jobb szélről, egy szögletet követően fentmaradó Fótyik Dominik pedig az ötös jobb sarkáról tanárian csúsztatott a hosszú sarokba, 2-1!
BMTE gól!
67'
Kis híján azonnal egyenlítettünk: ezúttal Kovács kapott remek labdát középen, betolta a védője elé, így ziccerbe került, és bár a kifutó Hársfalvi mellett elpöckölte a labdát, sajnos centikkel a jobb oldali kapufa mellett is.
73'
Első ízben cserélnek a hazaiak: Simon András helyén Erdei Milán folytatja. Mi is kihasználjuk utolsó lehetőségünket a változtatásra, Beke Péter jön le, Tischler Patrik váltja az utolsó bő 20 percre.
Csere
75'
Újabb két csere a gyirmótiaknál: Soltész Dominik és MAdarász Márk le, Nagy Patrik és Kicsun Jevhenyij be.
Csere
78'
Erdei lő 18-ról, Gundel azonban odaér a rövid alsó sarokba és hárít.
80'
Kovács Milán rántja vissza a félpályánál meginduló Németh Máriót, sárga lap a hazaiak játékosának.
Sárga lap
82'
Soltész tálal tökéletesen Kovács elé, aki azonban 17 méterről két védő szorításában Hársfalvi kezébe emel.
83'
Elszabadultak az indulatok, Erdei Milán rúgja meg Fótyik Dominiket teljesen feleslegesen, amely után tömegjelenet alakul ki a pályán. Végül mindketten sárga lapot kapnak, ahogyan a reklamáló Gundel-Takács is.
Sárga lap
85'
Jagodicsot is figyelmezteti a játékvezető - a változatosság kedvéért reklamálásért.
Sárga lap
86'
Kicsun is besárgul, óriási színészi teljesítménnyel próbált eljátszani egy büntetőt.
Sárga lap
88'
Bakti fejel Tischlerhez, támadónk 15 méterről egy átvétel után, akrobatikus mozdulattal próbálja kapura húzni a labdát, de sajnos mellé megy.
90'
5 perc a ráadás.
90' + 1'
Egy időhúzó csere még a végére hazai részről: Polgár Kristóf jön Kovács Dominik helyére.
Csere
90' + 5'
Itt a vége, kihúzták a hazaiak, sajnos 2-1-es vereséget szenvedtünk Gyirmóton.
Sípszó

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon