Mérkőzések

Szombathelyi Haladás – Budafoki MTE

Merkantil Bank Liga
16. forduló
2022 november 9.
Szombathelyi HaladásSzombathelyi Haladás
1
1
Budafoki MTE
Szombathelyi Haladás Sportkomplexum

1–1 (1–1)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 849 néző. Vezette: Bana Gergely (Bertalan Dávid, Kiss Balázs)
HALADÁS: Verpecz – Nyíri, Csató, Németh Milán, Bosnjak (Doktorics, 84.) – Derekas, Csilus, Rácz B., Tarján – Csernik, Borvető (Molnár, 69.). Vezetőedző: Michal Hipp
BMTE: Gundel-Takács – Horgosi, Jagodics M., Fótyik (Vaszicsku, 36.) – Margitics A. (Csonka, 69.), Soltész I., Adorján, Kovács D. (Németh Márió, 69.), Horváth O. (Takács R., 81.) – Beke (Kalmár O., 81.), Sós M. Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerzők: Rácz B. (32. – 11-esből), ill. Sós M. (21.)

Közvetítés
Köszöntjük szurkolóinkat! Csapatunk a Merkantil Bank Liga 16., hétközi fordulójában a Szombathelyi Haladás otthonában lép pályára. Kövessék velünk a találkozó legfontosabb eseményeit!
Vezetőedzőnk, Mátyus János a "győztes csapaton ne változtass" elvet követve ugyanannak a 11-nek szavazott bizalmat, amely vasárnap 2-1-es különbséggel legyőzte az ETO FC Győr együttesét: Gundel-Takács B. - Horgosi D., Jagodics M., Fótyik D. - Horváth O., Soltész I., Adorján K., Kovács D. (C), Margitics A. - Sós M., Beke P.
A kispadról az alábbi játékosok várnak bevetésre: Horváth A. (K), Nándori B., Györgyi A., Csonka A., Németh M., Takács R., Tischler P., Szűcs Zs., Kalmár O., Vaszicsku G., Varga D.
Íme a hazaiak összeállítása: Verpecz I. - Borvető Á., Csernik K., Csató M., Nyíri V. - Németh M., Csilus T., Bosnjak P., Derekas Z. - Rácz B., Tarján P.
A találkozó játékvezetője Bana Gergely lesz majd, asszisztensei Bertalan Dávid és Kiss Balázs.
1'
Mi kezdtük a meccset, piros-fekete mezben, piros nadrágban és piros sportszárban futballozunk. A hazaiak tiszta zöldben játszanak.
Sípszó
4'
Nagy iramban kezdte a meccset a Haladás, magas letámadással, már a saját térfelünkön, az első helyzet viszont a miénk: egy kipattanót Kovács lőtt vissza kapásból, egy védőről szögletre pattant a labda.
7'
Beke középre tartó távoli lövését fogja Verpecz.
12'
Horváth Olivér és Beke játszott össze szépen a bal szélen, utóbbi lapos centerezésébe azonban beleléptek, így hiába érkeztünk többen is a kapu elé, bedobásra pattogott a labda.
15'
Beke indul meg nagy iramban egy hazai szöglet utáni kontrából, Csernik Kornél lerántja a hazai térfél közepén, ő kapja a meccs első sárga lapját.
Sárga lap
18'
Egy szögletvariáció után Sós Máté lő 17-ről remekül, Verpecz azonban nagy bravúrral szögletre tenyereli a labdát.
21'
VEZETÜNK! Góllá érett az utóbbi percek fölénye: Margitics ritmusváltását követően nagyszerűen ugratta ki Bekét, akinek közeli ziccerét még hárította Verpecz, a kipattanót azonban Sós Máté közelről az üres kapuba passzolta, 0-1!
BMTE gól!
25'
Majdnem itt volt a második: Sós jobb oldalról ível középre, a hosszún üresen érkező Horváth Olivér átvétel után kapásból tüzel, egy védő azonban szögletre blokkol...
29'
Büntetőhöz jut a Haladás... Jagodics rúgta fel Cserniket az 16-oson belül, hiába játszottunk sokkal jobban a hazaiaknál, az első félóra végén egyenlíthetnek a hazaiak...
30'
Rácz Barnabás laposan a jobb sarokba lő, Gundel érezte az irányt, de nem tudott hárítani, 1-1.
gól
31'
Sajnos Fótyik Dominik a 11-est megelőző támadásnál megsérült és bár visszajött a pályára, ismét ápolásra szorul, nem fogja tudni folytatni.
Ápolás
34'
Vaszicsku Gergő érkezik Fótyik helyére a védelmünkbe.
Csere
37'
Labdát veszítünk a 16-osunk előterében, Csernik éles szögből a rövid felsőt veszi célba, Gundel azonban jól zárja a szöget és védeni tud.
39'
Kovács Dávid iramodott meg a jobb oldalon, majd 18 méterről a jobb alsó sarkot vette célba, nem sokkal lőtt mellé csapatkapitányunk.
44'
Egy perc lesz a ráadás a félidő végén.
45' + 1'
Itt a vége, 1-1-es állásnál mehetnek pihenőre a csapatok.
Sípszó
46'
Jön a folytatás, a hazaiak kezdték a második játékrészt, csere egyik oldalon sem történt.
Sípszó
48'
Csilus Tamásé az első lövés, aki a 16-os bal sarkáról próbálkozott egy kis szöglet után, de Gundel magabiztosan fogta.
50'
Beke vezette egy ideig a labdát a hazai térfélen, majd szépen emelt Kovács Dávid elé, a 11-espont magasságában, Verpecz azonban jól jött ki és megszerezte a labdát.
54'
Csernik adhatott be tisztán a jobb szélről, az ívelése bántóan simán találta meg középen Derekast, akinek 6 méteres fejesét azonban Gundel megfogta.
57'
Óriási tömegjelenet a 16-osunkon belül: Gundel jött ki egy beadásra, le is húzta kapusunk, ám a hazaiak támadója a levegőben belerúgott. Végül Borvető Áron és Jagodics Márk kapott sárgát az esetet követően.
Sárga lap
62'
Bekét nem tudják szerelni, csak szabálytalanul, remek helyről, 17 méterrel, szemben a kapuval végezhetünk el szabadrúgást.
63'
Kovács életerős lövését bravúrral védi Verpecz, a kipattanóra megint Sós érkezne, de ezúttal megkaparintja a hazai kapus.
67'
Cserék: a hazaiaknál Borvető helyett Molnár Rajmund a pályán, nálunk Kovács Dávidot és Margitics Andort Németh Márió és Csonka András váltja.
Csere
71'
Nyíri fejelt kapura egy szöglet után, Gundel könnyedén hárít.
74'
Leült a meccs, jóval kisebb az iram, mint az első félidőben, meddő mezőnyfölényben a hazaiak.
75'
A hazai szögletek rendre veszélyesek, Gundelnek most kétszer is védenie kellett egymás után, de szerencsére a helyén volt.
76'
Adorján állít meg egy hazai kontrát a félpályán, sárga lap ez is.
Sárga lap
78'
Nyíri Vince próbál eljátszani egy büntetőt, a színészi teljesítménynek szintén sárga lap a jutalma.
80'
Beke is elesik két ember között a túloldalon, itt sincs 11-es, viszont sárga lap sem, ez így érdekes, főleg mert eléggé szabálytalannak tűnt...
82'
Kettőt cserélünk a hajrára: Beke helyett Takács Ronald, Horváth Olivér helyett pedig Kalmár Olivér a pályán a hajrára.
Csere
83'
Soltész is besárgul, Bosnjakot rúgta fel az oldalvonalok mellett a kispadoknál.
Sárga lap
85'
Változtatnak a vendégek is, Bosnjak le, Doktorics Áron be.
Csere
86'
Takács Ronald tartotta meg jól a labdát a bal oldalon, egészen addig, míg lövőhelyzetet alakított ki magának, Verpecz azonban leért a lapos próbálkozásra.
87'
Németh Márió is tekert egyet 17-ről, nem sokkal ment el a labda a jobb felső sarok mellett.
88'
Kalmár bal oldali beadása Csonkát találja meg a hosszún, erő azonban nincs a fejesbe, így Verpeczé. Az utóbbi percekben egyértelműen nyomunk.
89'
Csonka is sárgát kap egy taktikai fault után.
Sárga lap
90'
Adorjánt vágja fel Csilus, miután felrúgja egy létszámfölénnyes kontrénk legelején. Sárga ez is.
Sárga lap
90'
3 perc a ráadás a meccs végén.
90' + 2'
Németh szabadrúgását Horgosi csússztatja mellé 14 méterről.
90' + 3'
Nincs szerencsénk a legvégén: Soltész jobb oldali beadásánál csak Adorján fejese tökéletesebb, ám a felső léc megmenti a Haladást...
90' + 4'
Itt a vége, 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.
Sípszó

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon