Mérkőzések

Budafoki MTE – FC Ajka

Merkantil Bank Liga
20. forduló
2022 december 11.
Budafoki MTEBudafoki MTE
1
2
FC Ajka
Budafoki MTE Sporttelep

1–2 (0–1)

Promontor utca, 260 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Becséri Gergely, Belicza Bence Péter)
BMTE: Gundel-Takács – Fótyik, Vaszicsku (Horváth O., a szünetben), Jagodics M. – Csonka A., Adorján, Oláh B. (Kovács D., a szünetben), Soltész I., Kalmár O. (Tischler, a szünetben) – Sós M. (Szűcs Zs., 72.), Beke P. (Györgyi A., 68.). Vezetőedző: Mátyus János
AJKA: Horváth D. – Kovács N., Kenderes, Görgényi, Csemer – Tajthy T. (Tar, 81.), Csizmadia Z. – Berzsenyi (Doncsecz, 62.), Tóth G. (Vogyicska Bálint, 62.), Sejben (Gaál B., 62.) – Zsolnai R. (Dragóner F., 78.). Megbízott vezetőedző: Jeney Gyula
Gólszerző: Kovács D. (75.), ill. Tóth G. (2.), Gaál B. (70.)

Köszöntjük szurkolóinkat! Az idei év utolsó mérkőzésén az FC Ajka látogat a BMTE Stadionba. Kövessék velünk a találkozó legfontosabb eseményeit.
Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat 2022 utolsó bajnokiján: Gundel-Takács B. - Fótyik D., Vaszicsku G. (C), Jagodics M. - Csonka A., Adorján K., Oláh B., Soltész I., Kalmár O. - Sós M., Beke P.
A kispadról az alábbi játékosok várnak bevetésre: Horváth A. (K), Margitics A., Nándori B., Györgyi A., Kovács D., Horváth O., Németh M., Tischler P., Szűcs Zs., Fekete M., Dala S., Varga D.
Íme, a vendégek összeállítása: Horváth D. - Kenderes Z., Berzsenyi K., Csemer Gy., Görgényi D. - Zsolnai R., Sejben V., Csizmadia Z. (C), Tóth G. - Tajthy T., Kovács N.
A találkozó játékvezetője Zierkelbach Péter lesz majd, asszisztensei Becséri Gergely és Belicza Bence.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, Beke Péter indította útjára a labdát. Csapatunk szokásos, piros-fekete felszerelésében, a vendégek tiszta fehérben futballoznak ma.
Sípszó
3'
Máris vezetnek a vendégek... Tajthy Tamás távoli lövése a felső lécen csattan, a kipattanó is az ajkaiaké, amelyet Tóth Gergely közelről a kapunkba passzol.
gól
8'
Nagyon agresszívan letámadnak a vendégek, ez egyelőre érezhetően nem, ízlik csapatunknak, de az utóbbi percekben kijöttünk a szorításból és már nálunk van többet a labda.
12'
Egy vendég szögletet követően Csemer fejel jó egy méterrel a kapunk fölé.
15'
Túlvagyunk az első negyedórán, egyelőre sajnos nem volt helyzetünk.
19'
Csemer kap jó labdát a bal szélen, majd egy befelé csel után 15 méterről tüzel, de jócskán fölé/mellé száll a próbálkozás.
25'
Adorján oszt ki egy kötényt, majd harcol ki egy szögletet.
26'
A sarokrúgást követően Vaszicsku fejel, de egy vendég védő blokkolni tud, majd felszabadítanak a vendégek.
30'
Tóthot szöktetik a bal oldalon, aki kapásból próbál lőni a 16-os oldaláról, Vaszicsku azonban önfeláldozóan belevetődik és szögletre blokkol.
32'
Nagy lehetőséget szalasztottunk el, egy labdaszerzést követően gyakorlatilag három az egy ellen vezethettünk kontrát, Beke passza azonban pontatlan középen Sósnak, így oda a helyzet...
37'
Berzsenyi marad lent egy párharc után, de nem kér ápolást, folytatja. A kibontakozó akciónkat mindenesetre megszakította.
39'
Egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Beke centerezése ezúttal tökéletes jobbról, Sós Máté azonban nem találja el a labdát az ötös jobb sarkán..
45'
Nem hosszabbít a játékvezető, véget ért az első játékrész, 1-0-ra vezetnek a vendégek a szünetben.
Sípszó
46'
Jön a folytatás, az Ajka kezdte a második félidőt.
Sípszó
46'
Hármat is cseréltünk a szünetben: Kalmár Olivér, Oláh Bálint és Vaszcsiku Gergő maradt az öltözőben, Horváth Olivér, Kovács Dávid és Tischler Patrik állt be.
Csere
50'
Egyelőre jobban nézünk ki, mint az első 45 perc elején, két elhetőségünk is adódott már, de sem Tischler, sem Kovács nem talált kaput, ráadásul mindkét esetben les miatt szabadrúgást kaptak a vendégek.
54'
Jagodics Márk szereli Zsolnait becsúszva kulcspillanatban a 16-oson belül.
56'
Berzsenyi húzza vissza Soltészt a félpályánál, megakadályozva ezzel egy veszélyes kontrát, ő kapja a meccs első sárga lapját.
Sárga lap
61'
Három helyen változtatnak a vendégek is: Berzsenyi, Sejben, és Tóth jön le, Vogyicska, Gaál és Doncsecz érkezik.
Csere
63'
Tischlert gyötrik a védők, ám két ember közül kibújva kapura lő, a blokkon azonban lelassul a labda, így Horváth könnyedén kaparintja meg.
64'
Gundel-Takács Bence véd óriásit Zsolnai közeli lövését követően.
68'
Györgyi Arthur áll be Beke Péter helyett.
Csere
69'
Horváth egyértelműen kicsúszik a labdával a 16-oson kívülre, mindenki látta, hogy kézzel ért a labdába, csak éppen a játékvezetők nem....
70'
Gaál Bálint lép ki a leshatáron egy indítással, betör a 16-oson belülre és 10 méterről elpasszolja a labdát a kimozduló Gundel mellett.
gól
72'
Utolsó cserénket is kihasználjuk, Sós Máté helyén Szcs Zsolt az utolsó, szűk 20 percre.
Csere
76'
Kovács Dávid mesterien teker egy szabadrúgást a rövid felső sarokba a 16-os bal sarka elől, Horváthnak esélye sem volt, visszajövünk a meccsbe!
BMTE gól!
79'
Tajthy fekszik le a kezdőkörben, ápolás miatt áll a játék.
Ápolás
81'
Itt az utolsó vendég csere is: Tajthy helyére Tar Zsolt áll be.
Csere
85'
Kovács készít le Csonkának, aki 17 méterről, kapásból tüzel, Horváth óriási bravúrral kitolja a léc alól a nagyszerű bombát.
88'
Kovács ezúttal oldalról ívelt középre egy szabadrúgást, Horváth azonban könnyedén húzta le középen.
89'
Gundel véd megint egy ziccert, Dragóner maradt üresen a hosszú oldalon, kapusunk azonban jól zárta a szöget és lábbal hárított.
90'
Három perc a ráadás.
90' + 3'
Véget ért a mérkőzés, sajnos vereséggel búcsúztunk az ide évtől.
Sípszó

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon